Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen schetst verwachtingen voor inhaalrace: "Dat zou al heel wat zijn!"

Max Verstappen moet de GP van Saoedi-Arabië beginnen vanaf P15. Wat kan de Nederlander vanuit die positie? Hij velt zijn oordeel.

Max Verstappen moet door problemen tijdens de kwalificatie voor de GP van Saoedi-Arabië de race in Djedda aanvangen vanaf de teleurstellende vijftiende plek. Zijn aandrijfas begaf het namelijk tijdens Q2, waardoor hij op zondag een helse klus heeft en moet beginnen aan een inhaalrace. In gesprek met onder meer RacingNews365 blikt Verstappen vooruit. Charles Leclerc start na zijn straf op P12, dus misschien komen ze elkaar snel tegen. Verstappen ligt daar niet van wakker als hij wordt gevraagd of Charles hem misschien op gaat houden. "Of je rijdt allebei naar voren toe. Zo kan je het ook zien, dus uiteindelijk maakt het ook niet zo heel veel uit", aldus de Nederlander, die het hoogst haalbare, het winnen van de race, alleen met wat geluk denkt te kunnen bereiken. "Je moet een beetje geluk hebben. Als, áls ik terug naar het podium kan rijden, dan zou het al heel wat zijn."

Lastig

Hij wordt herinnerd aan de GP van België vorig jaar, toen hij met speels gemak vanaf P14 naar de zege reed. Kan hij dat herhalen? Dat wordt in Djedda lastiger, denkt hij. "Op deze baan, wat ik zag in de longruns, managet iedereen zijn pace, omdat de banden niet harder kunnen. Dus dan valt het tegen hoeveel je kan pushen. In Spa kon je meer pushen op de banden voordat ze er aan gingen. Hier zit het al wat dichter bij elkaar voor iedereen." Al met al een teleurstellende zaterdag, maar de punten worden natuurlijk pas op zondag verdeeld. "Het is niet wat ik had gehoopt, en ik ben natuurlijk teleurgesteld, maar ik kijk wel uit naar morgen", zegt de tweevoudig kampioen. De fans zien natuurlijk graag een inhaalrace. Verstappen lacht als hij die stelling hoort. "Als de inhaalraces goed uitpakken, dan ik ook!", aldus de Red Bull-coureur, die niet lang wakker lijkt te zullen gaan liggen over de problemen met zijn RB19. "Eigenlijk maak ik me geen zorgen, maar we moeten ervoor zorgen dat we niet teveel van dit soort problemen krijgen."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'