© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen: 'Als ik volgend jaar weer zo'n seizoen heb breek ik de tent af'

29 aug. 2017 07:35 Ruud Dimmers 0 reacties
Max Verstappen weet al dat hij tijdens de Grand Prix van Italië vanaf de laatste posities moet starten. De Nederlander krijgt een flinke gridstraf doordat zijn Renault-motor wordt vervangen.

Max Verstappen krijgt flinke gridstraf in Italië

De Nederlander liet al weten dat hij geen hoge verwachtingen heeft van de GP van Italië. Op het supersnelle circuit van Monza maakt Red Bull normaal geen kans met de Renault-motor die veel vermogen tekort komt.

"Wordt helemaal top!" lacht Max cynisch bij Peptalk.

"Het wordt een heel moeilijk weekend met de penalty's die we krijgen. Dan moeten we wel wat mensen gaan inhalen. De straffen krijgen we omdat we al teveel dingen hebben verbruikt dit seizoen, je mag maar vier motoren gebruiken per seizoen en daar zitten we al aan. We gebruiken daar de vijfde motor en dan hopen we dat we daarmee de rest van het seizoen uit kunnen rijden."

Door de straf volgt er waarschijnlijk wel een leukere race voor de Nederlander die mensen in moet halen. Een topklassering verwacht hij niet.

"Dat is dan voor plek zes of zeven. Het is wel leuk dat je weer even bezig bent, in plaats van dat je op positie vijf rijdt. Maar we moeten eerst finishen."

Op de vraag wat Max doet als volgend jaar een herhaling wordt van dit seizoen lacht hij:

"Als ik volgend jaar nog zo'n seizoen heb dan breek ik de hele tent af."

Eerder in de uitzending liet de Nederlander al doorschemeren dat hij niet verwacht dat Renault volgend jaar het gat met Mercedes wel gedicht heeft. 

"Het probleem in de Formule 1 is dat de verschillen tussen de motoren te groot zijn. Je weet dus ook al wat volgend jaar de dominante motoren zijn, daarom moet je minimaal een halve seconde sneller zijn met de auto en dan ben je nog niet het snelste."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen