Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen: 'Als ik volgend jaar weer zo'n seizoen heb breek ik de tent af'

Max Verstappen weet al dat hij tijdens de Grand Prix van Italië vanaf de laatste posities moet starten. De Nederlander krijgt een flinke gridstraf doordat zijn Renault-motor wordt vervangen.

De Nederlander liet al weten dat hij geen hoge verwachtingen heeft van de GP van Italië. Op het supersnelle circuit van Monza maakt Red Bull normaal geen kans met de Renault-motor die veel vermogen tekort komt. "Wordt helemaal top!" lacht Max cynisch bij Peptalk. "Het wordt een heel moeilijk weekend met de penalty's die we krijgen. Dan moeten we wel wat mensen gaan inhalen. De straffen krijgen we omdat we al teveel dingen hebben verbruikt dit seizoen, je mag maar vier motoren gebruiken per seizoen en daar zitten we al aan. We gebruiken daar de vijfde motor en dan hopen we dat we daarmee de rest van het seizoen uit kunnen rijden."

Door de straf volgt er waarschijnlijk wel een leukere race voor de Nederlander die mensen in moet halen. Een topklassering verwacht hij niet. " Dat is dan voor plek zes of zeven. Het is wel leuk dat je weer even bezig bent, in plaats van dat je op positie vijf rijdt. Maar we moeten eerst finishen." Op de vraag wat Max doet als volgend jaar een herhaling wordt van dit seizoen lacht hij: "Als ik volgend jaar nog zo'n seizoen heb dan breek ik de hele tent af." Eerder in de uitzending liet de Nederlander al doorschemeren dat hij niet verwacht dat Renault volgend jaar het gat met Mercedes wel gedicht heeft. " Het probleem in de Formule 1 is dat de verschillen tussen de motoren te groot zijn. Je weet dus ook al wat volgend jaar de dominante motoren zijn, daarom moet je minimaal een halve seconde sneller zijn met de auto en dan ben je nog niet het snelste."

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie