© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen: 'Als Massa zo rijdt, dan kan iedereen zo rijden'

04 sep. 2017 20:26 Rik Alkema 0 reacties
Voor Max Verstappen liep de Grand Prix van Italië uit op een teleurstelling. Na een zeer goede start viel Verstappen ver terug door een botsing met Felipe Massa, waardoor hij uiteindelijk niet verder kwam dan de tiende plaats. In het programma Peptalk blikte Max terug op zijn race, die uiteindelijk ook wat positieve dingen opleverde.

Max Verstappen ziet lichtpuntjes na GP Italië

Enig lichtpuntje in de nasleep van de Grand Prix van Italië was de verjaardag van Max zijn kleine zusje. "Dat is ook het enige waar je me mee kan feliciteren", zegt Max met een glimlach in het programma Peptalk.

Toch is Max niet alleen maar negatief over de afgelopen race, die ook een positieve kant had.

"De auto ging opzich wel goed, dat is het positieve. We hadden best wat schade door die aanrijding met Massa, maar desondanks kon ik goede rondetijden rijden", aldus Verstappen.

Gevraagd naar zijn incident met Massa, erkent Max dat hij het anders had kunnen oplossen. Maar zichzelf de schuld geven van het incident gaat hem te ver.

"Ik denk niet dat ik te fel was, al had je achteraf ook wel kunnen wachten. Op dat moment dacht ik wel dat het kon, maar hij wilde ook niet meewerken en dan raak je elkaar", zei Verstappen over het incident met de Braziliaan.

"Als je in de positie zit waar ik momenteel in zit, dan wil je zo snel mogelijk naar voren", vervolgt Verstappen.

"Ik had een ronde kunnen wachten, maar je ziet dat ik een goede kans had om erbij voorbij te komen. Hij gaf me echter geen ruimte en dan krijg je dit."

Over wie er schuld had wilde Verstappen zich niet uitlaten. "Weet je, het is een eindeloze discussie. Het is gebeurd, we moeten verder", was de Nederlander nuchter.

Toch gaat Verstappen nog wel met Massa praten over het voorval. "Ik spreek Massa in Singapore nog wel. Als hij zo rijdt, dan kan iedereen zo rijden. Dat snapt hij zelf ook wel."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen