© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen: 'Auto was oké, maar niet top'

23 jun. 2018 18:32 Ruud Dimmers 0 reacties
Max Verstappen kwalificeerde zichzelf als vierde voor de Grand Prix van Frankrijk​. De Nederlander was tevreden met zijn kwalificatie en redelijk tevreden met zijn auto.

Verstappen naar P4 in kwalificatie GP Frankrijk

Verstappen troefde teamgenoot Ricciardo wederom af, maar kwam toch zes tienden tekort voor de poleposition. Het circuit Paul Ricard is met alle lange rechte stukken in het nadeel van de Red Bulls. Toch was Max Verstappen na afloop redelijk tevreden met het resultaat:

"De auto voelde redelijk oké aan, al was de derde kwalificatie niet geweldig. Daarin kampte ik met onderstuur, waardoor ik met name in de derde sector niet echt kon aanvallen. De auto was oké, maar niet goed genoeg."

Max Verstappen smeet zijn auto als vanouds over de kerbstones van Paul Ricard, maar dat is volgens de Red Bull-coureur daar ook nodig: "Anders ben je gewoon te langzaam."

Of hij daar dan de meeste tijd won ten opzichte van Daniel Ricciardo

"Nee dat zit hem in een andere afstelling van de vleugel. Ik denk dat ik de betere keuze heb gemaakt."

Max Verstappen start morgen op de supersofts naast Sebastian Vettel op de ultrasofts. Verstappen durft nog niet te voorspellen wat hem dat gaat brengen:

"We zien het wel. Als het goed is, is Vettel in het voordeel bij de start, maar daarna moeten we zien hoeveel langer wij door kunnen blijven rijden. Ik ga in ieder geval mijn best doen en dan zien we wel wat er gebeurt."

Max Verstappen liet de pers na afloop van de kwalificatie behoorlijk lang wachten, maar dat had een logische reden:

"Ik moest naar de dopingcontrole", zo legt Verstappen uit. "Fernando Alonso was voor mij aan de beurt, dus daar moest ik even op wachten."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen