Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen biedt excuses aan bij Daniel Ricciardo

Max Verstappen stak na afloop van de GP van Hongarije de hand in eigen boezem. De Nederlander trok het boetekleed aan voor het incident met Daniel Ricciardo in de eerste ronde. Daarbij viel zijn teamgenoot uit.

De start van Max Verstappen was goed, maar in de eerste bocht kwam hij op het vuil te zitten en verloor Max een aantal posities. In de bocht daarna kwam het tot een touche met teamgenoot Ricciardo. Voor de camera's bij Ziggo doet Max zijn verhaal. "De start was heel goed, maar het was jammer dat Kimi vroeg remde in de bocht. Toen kwam Bottas terug en moest ik over het kunstgras. Bij het aanremmen van bocht twee remden we allebei diep in en ik had een auto voor me en dan blokkeer je een wiel. Daarna kan je niets doen en onderstuur je tegen je teamgenoot aan wat je absoluut niet wil." "Natuurlijk mijn excuses aan Daniel. Ik denk dat we tot nu toe altijd een erg goede relatie hebben gehad. Het was vanzelfsprekend niet mijn intentie om tegen hem aan te rijden."

De wedstrijdleiding bestrafte de Nederlander met een tijdstraf van tien seconden die ingelost moest worden tijdens de pitstop. Hierdoor was Verstappen kansloos voor een eventuele podiumplaats en finishte uiteindelijk als vijfde. Kritiek wilde de Red Bull coureur niet geven op de wedstrijdleiding, die in het verleden soortgelijke incidenten onbestraft liet. " Ik heb iemand aangeraakt en die is uitgevallen. Ik ga niet over de straffen." "De snelheid was goed en daar ben ik tevreden mee. Ik weet niet of ik zonder die tien seconden een ander resultaat had gehad, want je kan hier niet inhalen." "Het is hier redelijk makkelijk om iemand achter je te houden. Ik ben natuurlijk niet vijfde geworden op de manier waarop ik dat wilde met dat incident, maar de snelheid was wel goed."

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'