Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen biedt excuses aan voor zijn scheldpartij

In ronde vijf van de Grand Prix van Hongarije hield de motor van de RB14 van Max Verstappen ermee op. Wat volgde was een boordradio waarin Verstappen flink tekeer ging over zijn Franse motor.

Ook na afloop van de race stak de jonge Nederlander zijn ongenoegen niet onder stoelen of banken. Bij de pers bleef hij herhalen dat wat hem betreft zijn boordradiofragment ongecensureerd uitgezonden had mogen worden. Middels duidelijke bewoordingen liet hij weten klaar te zijn met Renault en niet te kunnen wachten op het nieuwe jaar, waarin het team met een krachtbron van Honda rijdt. Inmiddels heeft Verstappen er een nachtje over geslapen en biedt hij via Instagram zijn excuses aan voor zijn gevloek en getier over de boordradio. "Als ik terugkijk op gisteren, ben ik nog steeds teleurgesteld. Echter, ik had de woorden die ik heb gebezigd niet moeten gebruiken. Dit gebeurde in het heetst van de strijd, emoties liepen hoog op na een goede start. De frustraties kwamen niet zomaar naar boven, in de afgelopen jaren ben ik natuurlijk vaker uitgevallen vanwege kapotte motoren." "We trokken naar Budapest met hoge verwachtingen en het niet kunnen realiseren van gehoopte resultaten is bijzonder moeilijk te slikken. Ik hoop dat we in België sterker terugkeren."

Bl2bSDBn3-T

Looking back on yesterday the disappointment is still there. However, I should not have used the words I did in the heat of the moment. Emotions were running high after a good start to the race. These frustrations came for a reason, after another unexpected engine failure which have been happening too often over the past few years. We came to Budapest with high expectations and not being able to be competitive made it hard to swallow for us. I will go into the summer break hoping we will be back stronger after it. Een bericht gedeeld door Max Verstappen (@maxverstappen1) op 30 Jul 2018 om 2:15 (PDT)

Viaplay
x
LIVE Reacties na verrassende eerste vrije training GP China