Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen blij dat Ferrari's uitvielen bij crash Singapore

De crash tussen Max Verstappen en de beide Ferrari's in Singapore houdt de gemoederen flink bezig. Het was met recht een van de meest spectaculaire startcrashes van de afgelopen tien seizoenen.

We moeten er de geschiedenisboeken op naslaan om te achterhalen tijdens welke Grand Prix de leidende drie coureurs met een crash in de eerste ronde uit de race werden geknikkerd. Max Verstappen begrijpt niets van de grote risico's die Vettel nam. De Duitser stuurde naar links om de Nederlander af te knijpen en veroorzaakte daarmee de grote crash. " Sebastian vecht voor de wereldtitel. Dan moet je deze risico's niet nemen, zeker niet als je weet dat Hamilton als vijfde start. Ik kon er me nog iets bij voorstellen als hij in gevecht was met Lewis. Dan zou het om een heel andere situatie gaan. Vanuit zijn oogpunt begrijp ik niet dat een crash als deze kan gebeuren."

Het enige 'positieve' noemde Verstappen het feit dat hij niet als enige uitviel. " Gelukkig was ik deze keer niet het enige slachtoffer, maar werden de aanstichters zo ook bestraft. Verder koop ik daar natuurlijk niets voor, want mijn race was ten einde." De uitvalbeurt in Singapore was alweer de zeven in veertien races voor Max Verstappen. Bekijk hieronder de beelden van de spectaculaire crash

W9ha8RcaSW8

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"