© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen: "Brazilië de verrassing van het jaar"

29 nov. 2018 19:49 Ruud Dimmers 0 reacties
Het optreden van Max Verstappen tijdens de Braziliaanse Grand Prix was bijzonder sterk. Vanaf een vijfde positie pakte hij de leiding in de race door zijn concurrenten stuk voor stuk in te halen. Wat betreft de Nederlander de meest verrassende race van het seizoen.

Een ontketende Max Verstappen verschalkte in de openingsfase de Ferrari's van Kimi Raikkonen en Sebastian Vettel, om niet veel later voorbij te gaan aan Valtteri Bottas en tenslotte raceleider Lewis Hamilton te pakken na zijn pitstop. Een weergaloos optreden, dat ook de Red Bull-coureur verraste.

"Die race verliep veel beter dan we verwachtten. Het leek erop dat de concurrentie veel meer problemen had en onze auto was fantastisch in de bochtige middelste sector. Het was een geweldig gevoel om op snelheid naar voren te komen", blikt Verstappen terug op de Red Bull site.

Ondanks een tekort aan topsnelheid wist hij de Ferrari's en Mercedessen in te halen. Een heerlijk gevoel: "Alle acties waarbij je een concurrent van ver uit weet te remmen zijn mooi. Maar in Brazilië was het echt gaaf om beide Ferrari's en Mercedessen op de baan in te halen. Daar genoot ik echt van."

Nadat Verstappen de leiding in de race overnam van Lewis Hamilton leek een derde zege van 2018 in de maak, tot Esteban Ocon de Red Bull-coureur raakte. Desondanks wist Verstappen de race alsnog als tweede te finishen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen