© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen brengt oranjefans in extase met podiumplaats

26 aug. 2018 16:37 Ruud Dimmers 2 reacties
Max Verstappen bezorgde de ruim 80.000 aanwezige Nederlandse fans een prachtige middag. De Nederlander brak de ban bij zijn thuisrace in België door als derde over de meet te komen.

Vanaf een zevende positie begon Max Verstappen aan de Grand Prix van België. Bij de start ging het compleet mis voor Nico Hülkenberg en Fernando Alonso, maar Max Verstappen had een goede start en pakte direct twee posities.

Met Vettel, Hamilton, Perez, Ocon en Verstappen in de top vijf sloot het veld aan achter de Safety Car. Voor de Nederlander een ideaal begin van de race. In ronde zeven passeerde de Red Bull-coureur Ocon voor de vierde positie, waarna het gaatje naar Perez binnen enkele ronden dichtte.

De Mexicaan was het volgende slachtoffer in ronde 10, waardoor Verstappen de derde plaats stevig in handen nam. In de ronden daarna liep de Red Bull-coureur eenvoudig weg bij de Force India's die achter hem reden. Wel keek Verstappen aan tegen een achterstand van veertien seconden ten opzichte van leider Vettel.

Voor Verstappen brak er een eenzame race aan. Het gat naar de top twee was te groot en in zijn Red Bull was de Nederlander meer dan een seconde per ronde sneller dan de mannen achter hem. Het Nederlandse volk deerde het niet en juichte uitbundig iedere keer dat de Red Bull met nummer 33 voorbij kwam.

In ronde 22 dook Lewis Hamilton als eerste uit de top drie de pits in voor een nieuwe set van de soft band. Verstappen ging hierdoor kortstondig naar de tweede plaats, maar zag Hamilton enkele ronden later met speels gemak voorbij komen. Nadat ook Verstappen zijn stop had gemaakt bedroeg de achterstand op Vettel liefst 25 seconden.

Meer dan de Red Bull heelhuids aan de finish brengen zat er niet meer in voor de Nederlander, maar de derde positie was een uitstekend resultaat. Onder luid gejuich van de Nederlandse fans passeerde de Verstappen de finish.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen