© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

'Max Verstappen de snelste, Ricciardo de intelligentere racer'

05 sep. 2017 11:15 Ruud Dimmers 0 reacties
Voormalig Red Bull-coureur Christian Klien genoot zondag van de GP van Italië. Na afloop vergeleek hij Max Verstappen en Daniel Ricciardo. De Nederlander reed een agressieve race, terwijl Ricciardo voor een meer doordachte aanpak koos.

Voormalig F1-coureur Klien ziet ervaring Ricciardo als sleutel tot huidige successen

De inhaalactie van Ricciardo op Raikkonen was volgens Klien de actie van de race. "Wat een actie was dat!"

Dit seizoen laat is er een van uitersten voor Verstappen en Ricciardo. In de kwalificatie staat het inmiddels 9-4 voor de Nederlander, maar in de races wil het niet vlotten. Klien vindt dat Verstappen de snellere van de twee is, maar hij kan nog wat leren van Ricciardo als het gaat over de raceopbouw

"Max Verstappen heeft een hogere basissnelheid dan Ricciardo. Hij heeft eenzelfde agressieve rijstijl als Lewis Hamilton en is over een ronde ook zeker sneller."

"Ricciardo's intelligentie tijdens de race moeten we niet onderschatten. Hij is van wereldniveau als het gaat om zijn inhaalacties. Tijdens de races heeft hij nu de overhand ten opzichte van Verstappen en dat heeft alles te maken met ervaring."

"Max had best een ronde kunnen wachten bij Massa omdat hij zoveel sneller was. Soms is hij nog wat te onstuimig", laat Klien aan Motorsport-Total weten.

Verstappen was dit seizoen bij een aantal incidenten in de eerste ronden betrokken. In Spanje en Hongarije ging het in de eerste bochten mis en in Italië in de tweede ronde.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen