Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Max Verstappen de snelste, Ricciardo de intelligentere racer'

Voormalig Red Bull-coureur Christian Klien genoot zondag van de GP van Italië. Na afloop vergeleek hij Max Verstappen en Daniel Ricciardo. De Nederlander reed een agressieve race, terwijl Ricciardo voor een meer doordachte aanpak koos.

De inhaalactie van Ricciardo op Raikkonen was volgens Klien de actie van de race. " Wat een actie was dat!" Dit seizoen laat is er een van uitersten voor Verstappen en Ricciardo. In de kwalificatie staat het inmiddels 9-4 voor de Nederlander, maar in de races wil het niet vlotten. Klien vindt dat Verstappen de snellere van de twee is, maar hij kan nog wat leren van Ricciardo als het gaat over de raceopbouw " Max Verstappen heeft een hogere basissnelheid dan Ricciardo. Hij heeft eenzelfde agressieve rijstijl als Lewis Hamilton en is over een ronde ook zeker sneller."

" Ricciardo's intelligentie tijdens de race moeten we niet onderschatten. Hij is van wereldniveau als het gaat om zijn inhaalacties. Tijdens de races heeft hij nu de overhand ten opzichte van Verstappen en dat heeft alles te maken met ervaring." " Max had best een ronde kunnen wachten bij Massa omdat hij zoveel sneller was. Soms is hij nog wat te onstuimig", laat Klien aan Motorsport-Total weten. Verstappen was dit seizoen bij een aantal incidenten in de eerste ronden betrokken. In Spanje en Hongarije ging het in de eerste bochten mis en in Italië in de tweede ronde.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"