Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen derde in eerste vrije training, Ricciardo de snelste

Red Bull Racing is het weekend in Singapore bijzonder goed begonnen. Daniel Ricciardo zette op het stratencircuit de snelste tijd neer, niet ver voor Max Verstappen. De Nederlander noteerde de derde tijd, op iets meer dan een tiende van zijn teamgenoot. Tussen de beide coureurs van Red Bull stond Sebastian Vettel, die de tweede tijd liet noteren.

Met het sterke begin lijkt Red Bull haar belofte waar te kunnen maken dit weekend. Op voorhand dacht het team om de podiumplaatsen mee te kunnen doen. Aangezien het team er goed bij zat in de eerste vrije training, lijkt een podium zeker tot de mogelijkheden te behoren. De sessie begon in Singapore om 16:30 uur lokale tijd onder 'gewoon' licht. Later vandaag, als de tweede vrije training van start gaat, zullen de kunstlichten het overnemen. De eerste vrije training was zoals gewoonlijk een 'oefen' training voor talenten. Onder meer Sean Gelael (Toro Rosso) en Antonio Giovinazzi (Haas) mochten hun optreden maken. Beide heren finishten achterin het veld, op geruime afstand van hun teamgenoot.

Bijna alle coureurs reden in de eerste vrije training op de zachtst mogelijke band, de ultrasoft band. Op een aantal uitstapjes na hield iedereen het netjes. Voorin zat het zeer dicht bij elkaar. Uiteindelijk was het Daniel Ricciardo die met een 1:42.489 de snelste tijd neerzette, maar de concurrentie was dichtbij. Sebastian Vettel eindigde op een tiende, terwijl Max Verstappen slechts 12 duizendste van een seconde achter Vettel zat. Mercedes hield de kaarten op zak tijdens de eerste vrije training. Zowel Lewis Hamilton als Valtteri Bottas reden op de zachtst mogelijke band, maar kwamen niet in de buurt van de snelste tijd. Dat duidt erop dat Mercedes vooral bezig was met de raceafstelling. Om 14:30 uur Nederlandse tijd, 20:30 uur lokale tijd, gaat de tweede vrije training van start.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'