Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen: "Dit zijn de beste races uit mijn carrière"

Max Verstappen heeft de Formule 1-fans de afgelopen jaren meermaals getrakteerd op enkele briljante races en niet alleen in de Formule 1. De Red Bull-coureur zet zijn persoonlijke top vijf op een rijtje. Opvallend is dat daar slechts twee F1-races in staan.

1. Wereldtitel in de kartsport

In 2013 pakte Max Verstappen zijn tot op heden enige wereldtitel uit zijn carrière. Hij won het KZ wereldkampioenschap in de kartsport. Een bijster spannende race werd het niet, maar dat maakte voor Verstappen niets uit: "Die race zal me altijd bijblijven." "Het was een eenvoudige oeverwinning voor mij, aangezien ik nooit echt onder druk kwam te staan. Al het harde werk dat we erin hadden gestoken, maakte dat die titel des te meer voldoening gaf. De wereldtitel is in de kartsport het ultieme doel. Mijn vader prepareerde bovendien de motoren, dus dat maakte het des te mooier", aldus de Nederland ten overstaan van Red Bull.

2. Het perfecte raceweekend

In het Europese Formule 3-kampioenschap van 2014 reed Max Verstappen drie races per weekend. Op zowel Spa-Francorchamps als de Norisring pakte hij de clean sweep door alle drie de races te winnen: "Om er drie te winnen op Spa was natuurlijk erg positief. Ik heb dat weekend veel geleerd, aangezien de races niet eenvoudig waren en er een paar goede gevechten voor nodig waren." "Ik kan me al die races nu niet meer volledig herinneren, maar de belangrijkste momenten staan me bij. Die races zijn zo anders dan de F1-races op hetzelfde circuit, maar soms denk ik er nog weleens aan terug."

3. Dubbele hattrick

Na het kunstje in de Ardennen zette Verstappen zijn zegereeks voort op de natte Norisring. Hij zette geen stap fout, trok de aandacht van Helmut Marko en de rest is geschiedenis. "Nog drie overwinningen maakte dat ik er zes op rij won. Dat maakte dat we een telefoontje kregen van Helmut, wat uiteindelijk leidde tot een Formule 1-deal." "Ik was zelf overigens niet degene die opnam, dat was mijn vader. Maar om wat er allemaal op dat weekend volgde, was dat een zeer speciaal moment."

4. Verstappens eerste

Verstappens eerste overwinning in de Formule 1, wel te verstaan. De Nederlander werd voor de GP van Spanje in 2016 overgeheveld van Toro Rosso naar Red Bull om daar de tegenvallende Daniil Kvyat te vervangen. Nadat de Mercedessen in de race tegen elkaar reden, reed Verstappen prompt naar zijn eerste overwinning. "Die zege kwam volledig onverwacht. Het was altijd een droom van me om een Formule 1-race te winnen en toen dat eenmaal lukte, was dat een emotioneel moment voor zowel mij als mijn vader. Als kind keek ik samen met hem naar de Formule 1 en we hoopten altijd dat ik op het podium zou staan. De mate van vreugde was krankzinnig. Ik denk dat echter dat het enige dat ik zei toen ik over de streep kwam 'Yes!!' was."

5. Hamilton afgetroefd op heilige grond

Voor nummer vijf heeft Max Verstappen voldoende kandidaten, waardoor hij toch een iconische race als de Grand Prix van Brazilië in 2016 passeren: "Ik moet denk ik voor Silverstone 2020 gaan. Om een super dominante bolide als de Mercedes te verslaan, gaf veel voldoening, zeker na het raceweekend op hetzelfde circuit een week eerder." "Het zag er niet naar uit dat we gingen winnen, maar nu kunnen we druk op Mercedes blijven uitvoeren. We moeten elk weekend het beste uit de auto halen om de titeldroom in leven te houden. We moeten realistisch blijven, maar die race op Silverstone gaf ons enige hoop."

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje