Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen duidelijk: 'Ferrari-coureurs veroorzakers crash'

De Ferrari sandwich bij de start van de GP van Singapore had grote gevolgen. De eerste drie coureurs in de race vonden hun Waterloo in de eerste bocht van de race. Max Verstappen had wederom zijn dosis pech en noteerde zijn zevende uitvalbeurt.

Voor de camera's van Ziggo was de Nederlander duidelijk over de schuldvraag: De Ferrari's waren de aanstichters. De Italianen dachten daar anders over en gaven Verstappen op Twitter de schuld. " Wat kan je er aan doen als je gesandwicht wordt? Ferrari mag natuurlijk tweeten wat ze willen. Het is toch duidelijk wat er gebeurde." Volgens Verstappen wilde de beide Ferrari-coureurs hem afknijpen, waardoor het fout ging. Vettel ging naar links en Kimi naar rechts en de Nederlander zat ertussen. "Ik was iets beter weg dan Sebastian Vettel. Hij keek naar links en wilde me afknijpen, maar hij zag denk ik niet dat Kimi nog naast me zat. Als je voor de wereldtitel gaat moet je niet van deze risico's nemen." "Wat denkt hij dan? Dat ik vol op mijn rem trap voor hem? Dan gaan ze mij afknijpen en ze weten dat de achterbanden breder zijn dan de voorbanden, dus ik kan geen kant op."

W9ha8RcaSW8

"Alle drie raakten we elkaar en toen was mijn ophanging al kapot. Kimi had geen wielen meer onder de auto en raakte me ook nog in de eerste bocht. Het is niet mijn jaar en dat is vandaag ook weer gebleken." "Het was een sandwich. Kimi ging naar rechts en Sebastian naar links. Wat kan ik eraan doen? Het was weer een goed weekend, behalve op zondag. We moeten positief blijven want de snelheid was goed."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi