Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Max Verstappen en Daniel Ricciardo eensgezind over ontwerp RB14'

De RB13 werd in het afgelopen Formule 1 seizoen met veel bombarie aangekondigd. Helaas werd het al vrij snel duidelijk dat de RB13 niet in staat was om te strijden met Mercedes en Ferrari. De RB14 moet daar in verandering gaan brengen.

Topontwerper Adrian Newey was bij de RB13 niet altijd betrokken, bij de nieuwe auto is dat in ieder geval anders. Of de RB14 een winnende auto is, is nog even afwachten. Wel vindt Newey het een voordeel dat Max Verstappen en Daniel Ricciardo op één lijn zitten hoe de nieuwe auto moet gaan worden. In gesprek met Sky Sports laat hij namelijk het volgende hierover weten. "Zowel Max als Daniel willen eigenlijk hetzelfde wat betreft de RB14. Dat maakt het voor mij een stuk eenvoudiger. Dat veroorzaakt dus geen conflicten wat betreft het ontwerp van de nieuwe auto."

Tenslotte laat Newey nog weten dat hij onder de indruk is van beide coureurs maar dat er ook wel degelijk verschillen zijn. "Daniel is super aardig en erg cool. Tijdens een race maakt hij bijna geen fouten. Ook slaagt hij er altijd in om het vereiste tempo te rijden." "Max daarentegen, hij is juist erg spannend waarbij je heel snel vergeet dat hij nog zo jong is. Ik vind het dan ook erg inspirerend om hem aan het werk te zien. Hij is nog jong en zal in de komende jaren alleen maar beter worden. Dit jaar heeft hij nog wel wat fouten gemaakt maar daar leert hij alleen maar van en dat maakt hem nog sterker."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'