© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

'Max Verstappen en Daniel Ricciardo eensgezind over ontwerp RB14'

18 dec. 2017 07:40 Wanda Bisschop 0 reacties
De RB13 werd in het afgelopen Formule 1 seizoen met veel bombarie aangekondigd. Helaas werd het al vrij snel duidelijk dat de RB13 niet in staat was om te strijden met Mercedes en Ferrari. De RB14 moet daar in verandering gaan brengen.

Adrian Newey onder de indruk van Max Verstappen

Topontwerper Adrian Newey was bij de RB13 niet altijd betrokken, bij de nieuwe auto is dat in ieder geval anders. Of de RB14 een winnende auto is, is nog even afwachten. 

Wel vindt Newey het een voordeel dat Max Verstappen en Daniel Ricciardo op één lijn zitten hoe de nieuwe auto moet gaan worden. In gesprek met Sky Sports laat hij namelijk het volgende hierover weten.

"Zowel Max als Daniel willen eigenlijk hetzelfde wat betreft de RB14. Dat maakt het voor mij een stuk eenvoudiger. Dat veroorzaakt dus geen conflicten wat betreft het ontwerp van de nieuwe auto."

Tenslotte laat Newey nog weten dat hij onder de indruk is van beide coureurs maar dat er ook wel degelijk verschillen zijn.

"Daniel is super aardig en erg cool. Tijdens een race maakt hij bijna geen fouten. Ook slaagt hij er altijd in om het vereiste tempo te rijden."

"Max daarentegen, hij is juist erg spannend waarbij je heel snel vergeet dat hij nog zo jong is. Ik vind het dan ook erg inspirerend om hem aan het werk te zien. Hij is nog jong en zal in de komende jaren alleen maar beter worden. Dit jaar heeft hij nog wel wat fouten gemaakt maar daar leert hij alleen maar van en dat maakt hem nog sterker."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen