Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Max Verstappen en Kelly Piquet doen emotionele oproep over fake news

Max Verstappen en Kelly Piquet hebben een emotionele boodschap gedeeld op Instagram. De vriendin van Verstappen deelt een bericht waarin ze benadrukt om na te denken over de gevolgen van het verspreiden van leugens en aanzetten tot haat.

Kelly Piquet
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Max Verstappen en Kelly Piquet hebben dinsdagavond een oproep gedaan op Instagram over fake news. Wat de aanleiding is voor deze post is niet duidelijk, al geven de twee wel een opening voor wat de aanleiding zou kunnen zijn.

Kelly Piquet begint haar bericht op Instagram als volgt: "Een berichtje van mij en een vriendelijke herinnering aan iedereen... De online wereld kan om verschillende redenen een prachtige plek zijn, maar ook een erg enge als er verkeerde informatie en leugens worden rondgeslingerd. Ik weet niet zeker wat de juiste aanpak is om haat die voortkomt uit onwaarheden aan te pakken. Ik heb overwogen om een reactie te schrijven en die te laten staan."

Piquet vervolgt: "Al meer dan 3 jaar bevind ik me in een zeer vreemde en verontrustende golf van beschuldigingen, geruchten, verzonnen situaties, valse getuigenissen, gefotoshopte screenshots... noem maar op. Al die tijd heb ik gezwegen en ben ik niet ingegaan op deze belachelijke beweringen. Vooral de beschuldigingen van de afgelopen maanden hebben een nieuw niveau van smaad aangenomen. Degenen die mij kennen, weten dat ik mezelf nooit in zo'n positie zou brengen, bepaalde dingen zou zeggen of op zo'n manier zou handelen."

"Ik ben verre van perfect, maar ik ben wel trots op mijn waarden, moraal en manieren. Laat dat duidelijk zijn. Als mens raken de opmerkingen en haat mij en de mensen om mij heen diep. Ik hoop dat dit mensen eraan herinnert om online inhoud te verifiëren voordat ze bedreigingen uiten. Ik hoop dat degenen die hieraan hebben bijgedragen een moment nemen om na te denken over de gevolgen in het echte leven van het verspreiden van leugens en het aanzetten tot haat. Onthoud, zoals James Clear zegt: 'Elke actie die we ondernemen is een stem voor wie we willen zijn'. Laten we ervoor kiezen om betere mensen te zijn voor onszelf en anderen", zo sluit Piquet af.

Verstappen heeft onder haar post de volgende reactie geplaatst. "Dit moet stoppen. Deze valse beschuldigingen door bepaalde individuen op Instagram en TikTok zijn krankzinnig en belachelijk tegelijk. Voor haat is geen plaats in deze wereld. We weten wat waar is binnen onze familie en we zijn heel gelukkig samen. Ik hou van je", zo is de boodschap van Verstappen helder.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de GP van Spanje. Als de Nederlander wint, ontvang je maar liefst 30 keer jouw inzet bij Unibet!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Derde vrije training Formule 1 GP Spanje 2024