Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

MAX VERSTAPPEN EN RICCIARDO CRASHEN UIT GP AZERBEIDZJAN

De Grand Prix van Azerbeidzjan is op een drama uitgelopen voor Red Bull. Ricciardo en Verstappen crashten aan het einde van het rechte stuk.

Vanaf de vijfde positie begon Max Verstappen aan de Grand Prix van Azerbeidzjan. De eerste ronde verliep chaotisch achter de Nederlander door een crash tussen Ocon en Raikkonen. Verderop in het veld was er schade voor Alonso, Hartley, Perez, Magnussen, Ericsson en was het einde race voor Sirotkin. De wedstrijdleiding zette de safety car in om alle brokstukken op te ruimen. Vooraan waren er geen wijzigingen in de top vijf, met Verstappen nog altijd op een vijfde positie. Bij de herstart pakte Verstappen met een brutale actie de vierde plaats van teamgenoot Ricciardo. De Nederlander kwam onder druk te staan van Carlos Sainz en Nico Hülkenberg die op de zachte ultrasoft band reed. Na enkele pogingen kwamen Sainz en Hülkenberg voorbij aan de Nederlander die terugviel naar de zesde positie. Daar waar iedereen verwachtte dat Red Bull richting het podium kon stonden de beide coureurs zelfs onder druk van Stroll en Leclerc. Ten opzichte van de leiders in de race verloor het duo zelfs drie seconden per ronde. Max en Daniel waren flink aan het knokken voor vijfde plaats in de race, waarbij de beide heren elkaar zelfs raakten. Zowel Ricciardo als Verstappen klaagden over het niet opladen van hun hybride systemen. Ondertussen wist Verstappen eindelijk afstand te nemen van Ricciardo en het gat naar Sainz te dichten en hem te passeren. Na 15 ronden bedroeg de achterstand op leider Vettel liefst 30 seconden.

Met vrij baan kwamen de Red Bulls eindelijk in een racetempo wat redelijk was. Door een vroege stop van Hamilton kwam de Brit pal voor de deur terecht bij Verstappen. Het tempo van de Mercedes-coureur was echter lager, waardoor Ricciardo weer aansloot bij Verstappen en hem kort passeerde. De Nederlander knokte zichzelf weer direct terug. Het werd voor de Red Bull-coureurs een race tot de pitstop. In ronde 35 ging Ricciardo voorbij aan Verstappen. De Australiër stopte als eerste, maar de Nederlander pakte de positie met een goede stop terug. Na de pitstop ging het compleet mis. Ricciardo knalde bij de eerste bocht vol achter in de kont van Max Verstappen. De race zat er hierdoor voor beide Red Bull-coureurs op en het drama was compleet.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"