Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen en Ricciardo niet in actie om banden te sparen

De tweede vrije training voor de GP van Japan viel letterlijk in het water. In het eerste half uur was het onmogelijk om te rijden, maar met nog 45 minuten te gaan gingen de lichten op groen. Wie actie verwachtte kwam bedrogen uit. Onder andere Max Verstappen en Daniel Ricciardo bleven binnen.

Het was de zoveelste keer dat coureurs in de regen binnen blijven. Enerzijds om hun auto te sparen en geen risico's te nemen, anderzijds omdat het aantal beschikbare setjes regenbanden erg beperkt is. Max Verstappen en Daniel Ricciardo kwamen niet in actie, net als veel andere coureurs. Uiteindelijk noteerden slechts vijf coureurs een tijd. Slecht voor de F1, slecht voor de show en niet goed voor de fans. Ricciardo vindt dat dit voorkomen had kunnen worden door de teams een extra setje regenbanden te geven, wat alleen gebruikt zou mogen worden tijdens deze vrije training. " Ze geven ons een extra setje van de intermediates, maar we hadden regenbanden nodig. Dat is de reden waarom we niet in actie kwamen. We moeten banden sparen voor de momenten die er echt toe doen, zoals de kwalificatie." Dus stonden de meeste coureurs en teams bootjes te vouwen in de pitstraat. Een enkeling koos ervoor om even naar buiten te gaan. " Het was leuk dat er nog een aantal coureurs de baan opgingen, maar om ons allemaal op de baan te krijgen moeten ze ons toch echt meer banden geven."

De weersverwachting voor morgen is redelijk onstuimig. De regen lijkt zeker in de ochtend aanwezig te zijn. Of de kwalificatie nat verloopt is nog onduidelijk. " Het lijkt erop dat de regen hier blijft handen en de derde vrije training nat verloopt. Het weer tijdens de kwalificatie is nog lastig te voorspellen, maar het lijkt nat te blijven. We moeten onze banden dan ook sparen voor morgen, dan hebben we meer te winnen dan vandaag."

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'