© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen en Ricciardo niet in actie om banden te sparen

06 okt. 2017 16:48 Ruud Dimmers 0 reacties
De tweede vrije training voor de GP van Japan viel letterlijk in het water. In het eerste half uur was het onmogelijk om te rijden, maar met nog 45 minuten te gaan gingen de lichten op groen. Wie actie verwachtte kwam bedrogen uit. Onder andere Max Verstappen en Daniel Ricciardo bleven binnen.

Red Bull wil meer regenbanden

Het was de zoveelste keer dat coureurs in de regen binnen blijven. Enerzijds om hun auto te sparen en geen risico's te nemen, anderzijds omdat het aantal beschikbare setjes regenbanden erg beperkt is. 

Max Verstappen en Daniel Ricciardo kwamen niet in actie, net als veel andere coureurs. Uiteindelijk noteerden slechts vijf coureurs een tijd. Slecht voor de F1, slecht voor de show en niet goed voor de fans.

Ricciardo vindt dat dit voorkomen had kunnen worden door de teams een extra setje regenbanden te geven, wat alleen gebruikt zou mogen worden tijdens deze vrije training. 

"Ze geven ons een extra setje van de intermediates, maar we hadden regenbanden nodig. Dat is de reden waarom we niet in actie kwamen. We moeten banden sparen voor de momenten die er echt toe doen, zoals de kwalificatie."

Dus stonden de meeste coureurs en teams bootjes te vouwen in de pitstraat. Een enkeling koos ervoor om even naar buiten te gaan.

"Het was leuk dat er nog een aantal coureurs de baan opgingen, maar om ons allemaal op de baan te krijgen moeten ze ons toch echt meer banden geven."

De weersverwachting voor morgen is redelijk onstuimig. De regen lijkt zeker in de ochtend aanwezig te zijn. Of de kwalificatie nat verloopt is nog onduidelijk. 

"Het lijkt erop dat de regen hier blijft handen en de derde vrije training nat verloopt. Het weer tijdens de kwalificatie is nog lastig te voorspellen, maar het lijkt nat te blijven. We moeten onze banden dan ook sparen voor morgen, dan hebben we meer te winnen dan vandaag."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen