Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen en Sebastian Vettel zijn de smaakmakers van de Formule 1

Vaak klagen fans dat de Formule 1 saai is en dat er, zeker voorin, weinig actie valt te beleven. Twee coureurs uit de top zes brengen daar bijna iedere race verandering in. Hoewel de Verstappen fans het niet graag erkennen, vertoont de Nederlander grote gelijkenissen met Ferrari-coureur Vettel.

Het Formule 1-seizoen 2018 brengt eindelijk weer eens volop spanning en vuurwerk. De dominantie van Mercedes is doorbroken en in de eerste tien races wonnen er drie verschillende teams. Het seizoen kent tot op heden ook twee smaakmakers. De een jong en soms nog wat wild, de ander meer ervaren maar zeker niet foutloos. Smaakmaker 1 is niemand anders dan Sebastian Vettel. In Nederland vaak ten onrechte negatief belicht, maar de Duitser is een van de parels van de Formule 1. Het F1-seizoen verloopt voor de Ferrari-coureur uitstekend, waarbij hij met zijn attractieve rijstijl voor veel vermaak zorgt. Nee, foutloos is Vettel niet maar hij vecht voor iedere centimeter. Het incident in de eerste bocht tijdens de GP van Frankrijk kostte hem de nodige punten, maar zijn inhaalrace was fabuleus. Tijdens de kwalificaties is de Duitser dit seizoen van een ongekend niveau. Het doet ons weer denken aan de periode bij Red Bull, waarin Vettel nagenoeg onverslaanbaar was. Zijn mindere momenten weet hij vaak tijdens de races te compenseren. Dit seizoen valt er veel te genieten als het om Vettel gaat. De Duitser geeft, in tegenstelling tot Hamilton, niet op en gaat tot het uiterste om een positie te veroveren. Zijn actie op Lewis in Oostenrijk was van hoog niveau en het gevecht met Bottas op Silverstone was adembenemend. Daarnaast is Vettel dit jaar cool, grappig, gevat en laat hij zich niet verleiden door de media om uitlatingen te doen. Vettel gedraagt zich volwassen, nu de shownieuws F1-blogjes in Nederland nog.

Smaakmaker 2 is Max Verstappen . Een foutloos seizoen? Nee, allerminst. Maar het F1-seizoen duurt 21 ronden en na zes ronden flink te moeten incasseren, herrees Max als een profbokser om het gevecht alsnog in zijn voordeel te beslechten. Hoe je het ook wendt of keert: Met Max Verstappen is er altijd leven in de brouwerij. Zelfs met zijn Renault-torretje geeft hij nooit op, zo bewees hij op Silverstone in gevecht met Raikkonen. Binnen Red Bull is Max ook de duidelijke nummer één. De stand in het kwalificatieduel is liefst 7-3 in het voordeel van de Nederlander. Van de driemaal dat Ricciardo sneller was, had Max dit tweemaal aan zichzelf te danken: Een crash in Bahrein en het niet deelnemen aan de kwalificatie in Monaco. Verstappen is dit jaar wederom gegroeid. Ja, zijn seizoensstart was niet goed en heeft hem ontzettend veel punten gekost. Het is een fout die hij niet opnieuw zal maken en als Red Bull volgend jaar met de Honda-motor echt mee kan knokken dan is Verstappen er klaar voor. De manier waarop Max zich herpakte, terwijl de druk er vol op stond, was zeer indrukwekkend. Verstappen en Vettel zijn van hetzelfde laken een pak. Als enige coureurs uit de top zes gaan ze iedere race maximaal voor de aanval. Vaak met succes, maar soms loopt het in tranen af. Het rijdersbloed stroomt bij deze heren door de aderen en dat zien we veel liever dan de anonieme optredens van Raikkonen en Bottas of het diva-gedrag van Lewis. Nu nog iets meer vermogen achterin die Red Bull en we kunnen veel vaker genieten van het gevecht Vettel vs. Verstappen.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"