© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen: 'Ferrari heeft een turbo knop voor de rechte stukken'

14 apr. 2018 16:12 Ruud Dimmers 0 reacties
Max Verstappen moest genoegen nemen met een vijfde plaats tijdens de kwalificatie voor de GP van China. De Nederlander had Mercedes bijna te pakken, maar Ferrari was een halve seconde los van het veld.

Opvallende verklaring voor topsnelheid Ferrari

Het tempo van Ferrari was verbluffend en zelfs de 'party modus' van Mercedes was niet genoeg om de Italiaanse renstal van een 1-2 af te houden. Verstappen had naderhand een opvallende verklaring.

"Onze snelheid was niet slecht vergeleken met Mercedes, maar Ferrari was gewoon te snel. Op de een of andere manier hebben ze een turbo knop gevonden voor de rechte stukken."

De topsnelheid van de Ferrari werd niet gevonden door concessies te doen aan de afstelling van de auto door met minder vleugel te rijden. Vettel en Raikkonen waren ook in de langzamere secties razendsnel, maar daarin was het gat met Verstappen erg klein.

"Ze zijn erg snel op de rechte stukken en beschikken ook nog over een goede snelheid in de bochten. In de race kunnen ze deze setting niet gebruiken en onze long runs zagen er erg goed uit. Ik verwacht dat we er dan veel dichter bij zitten."

Ondanks de achterstand op Ferrari blijft Verstappen optimistisch voor de race. Red Bull heeft als enige topteam een afwijkende strategie door op de ultrasoft banden te starten. Mercedes en Ferrari starten op de soft compound.

"Onze topsnelheid zal in de race ook dichter bij de mannen voor ons liggen. Dat moet ons hopelijk wat helpen. We moeten positief blijven en er kan veel gebeuren, ook qua strategie. We weten nog niet of we voor een eenstopper of een tweestopper gaan."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen