Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen: 'Formule 1 moet leuk zijn voor de fans, niet voor ons'

Max Verstappen hekelt de huidige Formule 1, waarin zuinig omspringen met het materiaal centraal staat. Hij ziet liever wat minder snelle auto's, maar meer actie.

Nee, Max Verstappen is geen fan van het huidige format van de Formule 1: "Op dit moment draait alles om het voorzichtig omspringen met het materiaal. Dat is totaal niet spannend", aldus de Red Bull-coureur. "Nu ligt het piekmoment in de kwalificatie, waarna we op zondag treintje rijden en zuinig zijn op de auto, de motor en de banden. Daar zouden we ons als coureur helemaal niet mee bezig moeten houden."

Het is Nederlander dan ook een doorn in het oog. De huidige situatie wordt mede ingegeven door de snellere en zwaardere auto's die in 2017 zijn geïntroduceerd. Leuk voor de coureurs om mee te rijden, minder leuk voor de fans om naar te kijken, zo oordeelt Verstappen. "Die twee seconden per ronde die we hebben gewonnen interesseert de fans niet. En uiteindelijk gaat het erom wat de fans willen zien, en niet om wat wij als coureurs liever willen" , aldus Verstappen, die graag die twee seconden opoffert om meer inhaalmogelijkheden te creëren.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"