Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen gaat iets minder risico nemen bij inhaalacties

Max Verstappen zal in de toekomst iets meer ruimte laten bij het inhalen van zijn concurrenten. De Nederlander ligt na een rommelige start van het seizoen onder een vergrootglas.

Een weekend zonder problemen, crashes en andere zaken. Het zou al een zege zijn voor Max Verstappen. Tot op heden ging het in 2018 tijdens alle vier de GP-weekend mis voor Max. In Barcelona moet daar verandering in komen. "Je wil nooit crashen met je teamgenoot en we zullen dat altijd proberen om te voorkomen. De volgende keer zal ik meer marge laten. Een paar millimeter", laat de Nederlander weten aan de verzamelde pers. De relatie tussen Ricciardo en Verstappen heeft niet geleden onder de crash. "Alles is prima en we hebben elkaar al direct na de crash gesproken. Het was de fout van ons beide en dat realiseerden we ons. Op de fabriek hebben we onze excuses aangeboden, wat ook normaal is na een dergelijk incident."

In Barcelona wordt de RB14 van Red Bull uitgerust met een nieuw aerodynamisch pakket. Het team hoopt daarmee een nieuwe stap te zetten richting de absolute top. Mercedes en Ferrari zitten echter ook niet stil en komen met diverse nieuwe onderdelen. Max Verstappen hoopt dat Red Bull het gat wat verder weet te dichten. "Ik hoop dat we dichterbij komen aan hun en zeker tijdens de kwalificatie. Dat zou een mooie opsteker zijn, maar het blijft ook afwachten waar de andere teams mee komen. Morgen gaan we daar een eerste indicatie van krijgen, maar zaterdag na de kwalificatie weten we het."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"