© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen gaat voor supersoft bij GP Maleisië

19 sep. 2017 13:54 Ruud Dimmers 0 reacties
De bandenselectie van de coureurs is bekend gemaakt voor de Grand Prix van Maleisië. Opvallend daarbij zijn de grote verschillen tussen Mercedes en de concurrentie van Ferrari en Max Verstappen.

Opvallende afwijkende bandenstrategie van Mercedes

Pirelli heeft de medium, soft en supersoft banden beschikbaar gesteld voor de GP van Maleisië. Alle teams krijgen dertien sets ter beschikking, waarbij er minimaal een set van iedere compound geselecteerd moet worden.

Max Verstappen koos voor een set van de medium band, drie sets van de soft banden en negen sets van de supersoft banden. Ferrari-coureurs Vettel en Raikkonen hebben precies dezelfde bandenstrategie. Teamgenoot Ricciardo heeft een extra set van de soft banden geselecteerd en daardoor acht sets van de supersoft banden. 

Opvallend is dat Mercedes een afwijkende bandenkeuze heeft. Er is slechts gekozen voor zeven stuks van de supersoft banden, waarbij Hamilton vijf sets van de softs ter beschikking heeft en een set van de medium band. Teamgenoot Bottas kiest als enige uit de top zes voor twee sets van de medium band, vier sets van de softs en zeven sets van de supersofts.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen