Max Verstappen: 'Gamers kunnen van waarde zijn in de Formule 1'

20 aug. 2018 11:00 Jan van der Burgt 0 reacties
Max Verstappen denkt dat deelnemers aan de Formule 1-Esport-competitie in de toekomst een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan de ontwikkeling van de real life-teams.

De Esports-competitie van de Formule 1 staat nog in de kinderschoenen, maar de klasse neemt het project bijzonder serieus. Komend Esports-seizoen vaardigen negen van de tien Formule 1-teams een digitaal raceteam af.

Volgens Max Verstappen is het een positieve ontwikkeling die in de toekomst kan leiden tot een nauwere samenwerking tussen de digitale en real life-Formule 1-teams:

"Ik ken een aantal van de Esports-coureurs en die zijn stuk voor stuk snel. Ik denk dat ze ons in de toekomst het nodige simulatorwerk uit handen kunnen nemen. Dat zou in ieder geval erg mooi zijn", zo laat hij in gesprek met WTF1 optekenen.

Bij McLaren werd de Nederlander Rudy van Buren als winnaar van de 'World's Fastest Gamer competition' aangesteld als simulatorcoureur, volgens Max Verstappen een mooi voorbeeld van hoe twee werelden elkaar in het midden kunnen vinden.

"Het is voor Rudy natuurlijk een geweldige kans. Hij kan feedback geven en het team daadwerkelijk vooruit helpen. Als volwaardig teamlid moest hij bijvoorbeeld ook een fysieke test ondergaan, wat aangeeft dat men zijn rol bij McLaren serieus neemt."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen