Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen geeft nieuwe Red Bull RB15 de sporen op Silverstone

Na lang wachten was het woensdagmiddag eindelijk weer zover voor Max Verstappen: twee en een halve maand nadat hij voor het laatst in een Formule 1-wagen reed, mocht de 21-jarige Nederlander wederom de baan op.

Het circuit van Silverstone deed dienst als toneel voor de debuutronden van de Red Bull RB15. Voorlopig proeft alleen Verstappen aan de nieuwe auto: teammaat Pierre Gasly, die de plaats van de naar Renault vertrokken Daniel Ricciardo heeft ingenomen, moest langs de kant toekijken.

Het was woensdagmiddag druk op Silverstone, want naast Red Bull Racing gaf ook Mercedes haar nieuwe wagen de sporen. Waar Valtteri Bottas in de ochtend al een paar ronden had afgewerkt , was het in de middag aan wereldkampioen Lewis Hamilton om de W10 uit te proberen. Verstappen stapt komende maandag wederom in de nieuwe wagen van Red Bull Racing. Op het Circuit de Barcelona-Catalunya in Spanje vindt de eerste wintertestweek van 2019 plaats, de week is opgedeeld in vier testdagen. Tijdens twee van die vier dagen kruipt Verstappen achter het stuur, teammaat Gasly mag op de andere dagen rijden. Ondanks het strenge testreglement mag elk Formule 1-team een zogenaamde shakedown afwerken, geregeld gaat dit gepaard met de inzet van een filmdag. De filmdag is bedoeld voor het schieten van beeld voor promotionele doeleinden, maar wordt meestal stiekem gebruikt om die extra kilometers af te leggen.

https://twitter.com/redbullracing/status/1095668967195246598

Unleashing the #RB15 for the very first time! 🙌🔈 pic.twitter.com/YVJKbNxvUo — Red Bull Racing (@redbullracing) 13 februari 2019

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi