© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen geeft zichzelf een ‘dikke voldoende’ in 2017

18 nov. 2017 13:51 Rik Alkema 0 reacties
Het seizoen 2017 was er een met veel dieptepunten, maar ook hoogtepunten voor Max Verstappen. De dieptepunten werden veroorzaakt door technische mankementen, maar Verstappen was ondanks de problemen wel snel. Hij geeft zichzelf dan ook een dikke voldoende voor zijn prestaties dit jaar.

Max Verstappen tevreden over eigen prestaties

“Ik kan mezelf geen cijfer geven, het was een heel raar seizoen met diepe dalen en hoge pieken”, zegt Verstappen tegen De Telegraaf.

“Als je het puur over mijn eigen prestaties hebt, dan heb ik weinig fouten gemaakt denk ik. Vooral de kwalificaties gingen super dit jaar, maar dat kwam voor mij niet als een verrassing”, blikt Verstappen terug.

“Dat heeft namelijk alles te maken met ervaring”, vervolgt Verstappen. “Als je meer ervaring hebt word je gewoon sneller en heb je de auto nog beter onder controle”, legt hij uit.

Het enige ‘smetje’ op het seizoen van Verstappen was de aanvaring met teamgenoot Daniel Ricciardo, al kan Verstappen dat ook relativeren.

“Als je om de overwinning strijdt en een snelle auto hebt, dan neem je minder risico’s. Dit seizoen moest ik meer risico’s nemen, wat soms resulteert in een aanvaring”, aldus Verstappen.

Al met al is Verstappen wel tevreden over zijn prestaties dit seizoen.

“Ik ben niet gecrasht, althans niet door mijn eigen schuld, en ik heb meestal het maximaal haalbare uit de auto gehaald. Ik zou mezelf een dikke voldoende geven voor dit seizoen”, besluit Verstappen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen