© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen: 'Geen reden tot paniek'

01 mrt. 2018 19:29 Ruud Dimmers 1 reacties
De eerste week van de wintertest eindigde voor Red Bull met een teleurstelling. Na de verregende woensdag kon het team ook op donderdag nauwelijks ronden rijden. Max Verstappen eindigde zijn dag in de grindbak.

Verstappen: 'Auto voelt stuk beter dan vorig jaar'

De testweek begon nog zo mooi voor Red Bull. Daniel Ricciardo opende als snelste en reed 105 ronden op de eerste dag. Op dag twee was daar al een technisch probleem voor Max Verstappen in de ochtend, maar uiteindelijk kwam de Nederlander in zijn Red Bull tot ruim 60 ronden.

De woensdag viel voor iedereen in het water en Ricciardo kon slechts twee ronden rijden. Op donderdag was het plan om meer ronden af te leggen en de concurrentie van Mercedes, Ferrari en McLaren reed met speels gemak 100 ronden of meer. Verstappen kwam tot slechts 35 ronden.

Reden tot paniek is er niet aldus Max Verstappen.

"Dit was geen ideale dag. Ons plan was om meer ronden te rijden. De baan droogde langzaam op en we wilden niet rijden op een erg natte baan, want dat had weinig zin." 

"Toen de baan eenmaal droog was testten we tijdens diverse runs de aerodynamica. Het team zag toen we lange runs wilden rijden een lek in de auto en het controleren daarvan nam behoorlijk wat tijd in beslag." 

Na het oponthoud keerde Verstappen terug op de baan, maar dat was van korte duur. In bocht twaalf eindigde de RB14 in de grindbak.

"Ik had een uitstapje in bocht twaalf. Ik reed vlak achter Gasly toen de auto ineens uitbrak. Ik ging door het grind, waardoor ik achteruit moest maar de versnellingsbak werkte niet. We moeten onderzoeken wat er gebeurde." 

Ondanks de enigszins teleurstellende dag is Verstappen over het algemeen tevreden: “We hoeven ons geen zorgen te maken. Het ziet er allemaal wel oké uit, alleen hebben we nog niet echt de rondjes kunnen rijden. De auto voelt een stuk beter aan dan vorig jaar. Of het genoeg is, weet ik nog niet, dat zien we pas in Melbourne. Het ziet er in ieder geval wel een stuk positiever uit.”

Voor de fans is er absoluut geen reden tot paniek benadruk Max Verstappen.

"We hoeven ons geen zorgen te maken. Het ziet er allemaal goed uit, alleen hebben we nog niet het gewenste aantal ronden kunnen rijden. De auto voelt veel beter aan dan vorig jaar." 

"Of dat genoeg is dat zien we pas in Melbourne. Het ziet er wel een stuk positiever uit", laat Max op zijn site weten.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen