© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen genoot van inhaalrace: "Ging erg goed"

30 sep. 2018 15:16 Ruud Dimmers 3 reacties
Max Verstappen zorgde voor vermaak tijdens de Grand Prix van Rusland. In zijn Red Bull startte hij als negentiende, maar na een sublieme inhaalrace reed hij zelfs rondenlang aan de leiding. Door een late pitstop was de vijfde positie het maximaal haalbare.

Voor de camera's van Ziggo Sport keek de jarige Max Verstappen tevreden terug op zijn race.

"Het ging goed. Ik had een goede start en kon snel door het verkeer gaan, waardoor we al snel vijfde lagen. De auto voelde erg goed aan, de grip was prima, en we kwamen makkelijk door het veld heen."

In de slotfase wisselde Verstappen naar de ultrasoft band en niet naar de zachtere hypersoft band, maar daar was een duidelijke reden voor. "Je moet de auto naar het einde brengen, we hadden geen kans op een beter resultaat en de hypersoft banden zijn na een paar ronden toch al ver versleten."

Volgend weekend komen de Formule 1-coureurs alweer in actie tijdens de Grand Prix van Japan. Verstappen hoopt op een goede kwalificatie op Suzuka en een mooi resultaat. "Het is altijd even afwachten. Er zit een lang rechte stuk in zonder DRS wat het pijnlijk maakt, maar de auto was dit weekend weer top. Je ziet ook hier dat het erg lastig is om andere auto's in te halen, waardoor de kwalificatie in Japan weer erg belangrijk wordt."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen