© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen gooit strategie om na kwalificatie GP Duitsland

22 jul. 2018 11:30 Jan van der Burgt 0 reacties
Max Verstappen wilde eigenlijk het tweede kwalificatiedeel doorkomen op de softs, om daar vervolgens op te starten. Hoewel Christian Horner dat weerspreekt, gooide Marcus Ericsson met zijn schuiver roet in het eten. Weg strategie van Verstappen.

Pirelli zet in op éénstopper voor iedereen

Hoewel Christian Horner niet denkt dat Max Verstappen Q2 met een tweede run op softs door was gekomen, beweert Max Verstappen het tegendeel. Feit is dat men voor zekerheid koos en toch de ultrasofts onder de RB14 legde. Dat verandert niets aan het feit dat Verstappen waarschijnlijk voor een éénstopper gaat, alleen is de opbouw totaal anders.

Waar Verstappen op softs had willen starten, om vervolgens de laatste, lichte stint op het zachtste rubber te rijden, moet hij nu het strategische plan van de concurrentie volgen. De RB14 in springt in handen van Max Verstappen goed om met het rubber, en dus moet Max Verstappen iets langer op die ultrasofts door kunnen rijden tot zijn eerste stop. De overcut ligt voor de Nederlander voor de hand.

Voor die eerste stop heeft Verstappen de keuze uit de softs en de mediums. Van allebei heeft hij een nieuw setje tot zijn beschikking en volgens Pirelli lenen beide banden zich prima voor de race. Wellicht dat Verstappen hier als bandenfluisteraar voor de softs kan gaan op het moment dat anderen voor de veiliger mediums kiezen.

© Pirelli

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen