Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen: 'GP van Spanje cruciaal voor rest van het seizoen'

De Grand Prix van Spanje is een zeer belangrijke voor de F1-teams. Alle teams brengen upgrades mee naar de eerste Europese race en zien het als een nieuwe start van het seizoen. Max Verstappen hoopt dat Red Bull tijd goed kan maken op Ferrari en Mercedes, en zie de GP van Spanje als een cruciale race voor de rest van het seizoen.

De RB14 van Verstappen en Ricciardo wordt in Barcelona volgend weekend uitgerust met volop nieuwe onderdelen. Het moet de volgende stap voorwaarts opleveren, maar het besef is er wel dat de concurrentie ook niet stil zit. Veel teams nemen een grote upgrade, ook wel B-spec genoemd, voor hun auto mee. "Iedereen heeft veel ronden afgelegd op Barcelona, maar ik kijk ernaar uit om te zien hoeveel progressie we hebben geboekt ten opzichte van de winter. We hebben veel nieuwe onderdelen bij en hopelijk werken deze goed en zitten we er nog beter bij. Natuurlijk nemen de andere teams ook upgrades mee. Daardoor wordt het een beslissend moment in het seizoen. Ik ben dan ook erg benieuwd naar de krachtsverhoudingen."

Verstappen koestert mooie herinneringen aan de Grand Prix van Spanje. In 2016 reed hij daar zijn eerste race voor Red Bull en scoorde direct zijn eerste F1-zege. " Ik heb er veel vertrouwen in dat onze auto snel is, maar we missen nog altijd topsnelheid en hopelijk wordt dat snel opgelost. Verder koester ik mooie herinneringen aan dit circuit, waarop ik mijn eerste F1-zege behaalde. Ik ben blij dat het Europese seizoen van start gaat en we weer beschikken over het Energy Station."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"