Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen grijpt naast titel Sportman van het Jaar 2017

Max Verstappen is niet voor het tweede jaar op rij gekozen tot Sportman van het Jaar. Vorig jaar kreeg hij die eretitel na zijn eerste overwinning in de Formule 1, maar de twee overwinningen in 2017 waren niet genoeg om wielrenner Tom Dumoulin achter zich te laten. De winnaar van de Giro d’Italia ging er uiteindelijk vandoor met de prijs.

In zijn derde seizoen in de Formule 1 pakte Max Verstappen twee overwinningen en daarmee was zijn seizoen op basis van het aantal overwinningen beter dan vorig seizoen. Over het geheel gezien liep het echter stroef voor Verstappen dit jaar. Zeven uitvalbeurten zorgden ervoor dat hij niet kon strijden om de wereldtitel en genoegen moest nemen met een bijrol in de titelstrijd.

Op voorhand liet Verstappen al weten niet geïnteresseerd te zijn in de prijs en dat maakte veel los in Nederland. Zo vroegen diverse (oud)sporters zich af waarom Verstappen genomineerd werd, terwijl hij geen kampioen is geworden in zijn sport. Verstappen was dan ook niet aanwezig tijdens het Sportgala, waar uiteindelijk Tom Dumoulin werd verkozen tot Sportman van het Jaar 2017. Daarmee liet hij Max Verstappen en schaatser Sven Kramer, die Europees- en Wereldkampioen allround werd dit jaar, achter zich.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'