Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen had op meer gehoopt in Brazilië

Max Verstappen moest in Brazilië genoegen nemen met een vierde plaats. Het gat naar de pole was groter dan vooraf verwacht. De Red Bull-coureur haalde het maximale uit zijn RB13, maar had op meer gehoopt.

Max Verstappen kon zich in Brazilië niet mengen in het gevecht om de poleposition. De Red Bull-coureur moest genoegen nemen met een vierde startpositie op zes tienden van Bottas. De derde training was al een voorbode voor de kwalificatie. Verstappen worstelde met zijn bolide en spinde zelfs nog even. " De balans was niet helemaal top en dan is het lastig rijden", laat Max aan Ziggo weten. " Tijdens de kwalificatie was het ook hetzelfde. We waren gewoon niet snel genoeg en hebben te weinig grip aan de voorkant. Dat is waar je hier de tijd pakt in de snelle bochten en dan houdt het dus op." " Dit was het maximale en daar kunnen we blij mee zijn. Ik had op meer gehoopt, zeker als je van de laatste vier races er twee wint. Dan hoop je dat je er hier dichter bij zit, maar dat is niet het geval."

Over de boordradio meldde Verstappen nog een probleem met het terugschakelen. Ondanks alle Renault problemen van de afgelopen periode, maakt Max zich nog niet direct zorgen. " Hij klinkt redelijk ruw, maar dat is het hele weekend al. Ik weet het niet... Mij kan niets meer overvallen dit jaar, dus we zien het wel." Het gat met Mercedes en Ferrari is aanzienlijk. Volgens Verstappen moet hij zijn kans pakken bij de start. Een nieuwe overwinning lijkt er niet in te zitten. " Er moet wel iets bij de start gebeuren, want we zijn niet snel genoeg. Anders kan het misschien wel redelijk eenzaam worden. We kunnen niet echt aanvallen denk ik."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'