Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Max Verstappen heeft advies Jos niet meer nodig: "Die tijd is voorbij"

Een trotse Jos Verstappen op de paddock in Qatar. Een glimlach van oor tot oor als hij ziet hoe zoon Max voor de derde keer wereldkampioen is geworden in de F1.

Verstappen Qatar Champion
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Vanaf de jonge jaren dat Max Verstappen in de kart stapte was het doel van vader en zoon Verstappen om wereldkampioen in de Formule 1 te worden. Nu mag Max zich drievoudig wereldkampioen noemen. In Qatar kijkt vader Jos terug op de lange weg die ze samen bewandeld hebben.

"Het harde werk is het waard geweest. Daar heb ik het met Max ook veel over gehad. Het is niet alleen het wereldkampioenschap winnen. In de eerste plaats is het überhaupt het komen in de Formule 1, maar dat was vrij snel opgelost", lacht hij. "En dan wil je natuurlijk gaan winnen. Maar in de laatste jaren van het karten had hij al iets speciaals en dat zie je nu nog steeds terug. Het is ongelofelijk en de ervaring maakt hem alleen maar beter. De manier waarop hij leeft, hoe hij de dingen doet, dat zorgt ervoor dat het er makkelijk uitziet", zegt Jos tegen Formula.hu.

Verstappen senior zegt dat zijn zoon niet veel veranderd is nu hij dé ster is van de huidige Formule 1. "Hij is dezelfde Max als drie, vier jaar geleden. Alleen het verschil is nu dat hij een fantastische wagen onder zich heeft en dat het daardoor makkelijk lijkt. Maar toch moet je er elk weekend staan. De details maken het verschil. Als hij deze wagen vier jaar geleden had gehad, zou ik niet zeggen dat hij ook tien races op een rij zou winnen, maar ik weet zeker dat hij dichtbij de prestaties zou zitten die we nu hebben gezien."

Gemotiveerd blijven

"Een wereldkampioenschap winnen is iets heel speciaals, maar twee en drie zijn nog specialer. Soms verbaast hij me nog als ik zie hoe makkelijk hij dingen doet en hoe gemotiveerd hij blijft", zegt Jos over zijn zoon. Advies hoeft hij hem dan ook niet meer te geven. "Die tijd is voorbij, al enkele jaren. Maar ik vertel hem wel gewoon wat ik zie en dat is goed. We zijn altijd heel eerlijk naar elkaar. Dat heeft hem ook geholpen de Formule 1 in te komen. Hij vertelt je gewoon heel duidelijk hoe dingen zijn en dat is goed."

Of er na een derde ook een vierde en vijfde titel bij gaan komen? Vader Jos ziet dat de concurrentie toeneemt. "Met de regels die we hebben voor de komende jaren komen de andere teams veel dichterbij. Ik denk dat we een spannend gevecht gaan krijgen. Komend jaar zal het veld dichter bij elkaar zitten dan dit jaar."

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Qatar 2023 RN365 Nieuwsdossier

1 reactie

Viaplay

Unibet
x
Max Verstappen De dag waar de F1-kampioen een jaar lang naartoe heeft gewerkt