Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen heeft lesje geleerd: 'Nu weer vooruit kijken'

Max Verstappen heeft geleerd van zijn fouten tijdens de GP van China. De Red Bull-coureur wil de gebeurtenissen nu achter zich laten en kijkt vooruit.

De slotfase van de GP van China verliep met volop vuurwerk. Red Bull en Max Verstappen speelden daarin een belangrijke rol. De Nederlander ging tweemaal in de fout bij inhaalacties op Hamilton en Vettel en baalde na afloop. "Het was zeker niet mijn beste race, maar het heeft geen zin om er nog langer bij stil te blijven staan. Ik heb ervan geleerd en kijk nu vooruit. We focussen ons nu weer op de GP van Baku" , zo liet Verstappen weten tijdens de perspresentatie op het circuit van Zandvoort. Fans hoeven niet te vrezen dat Verstappen zijn attractieve rijstijl gaat veranderen. Wel gaat hij soms iets meer het koppie erbij houden. "Ik ga niet minder agressief rijden, maar probeer wel om de situatie beter te overzien."

Jos Verstappen liet maandag in Peptalk al weten met zijn zoon te gaan praten en binnen Red Bull is Helmut Marko de 'geestelijk vader' van Max. Beide heren hebben een schat aan race-ervaring. "Dat zijn mensen die verstand van het spelletje hebben. Ze begrijpen waarover ze praten. Ik weet dat ik het anders aan het moeten pakken, maar dat is achteraf."

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'