Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen heeft nu de beste auto, nu de motor nog

Aan het begin van het seizoen had het team van Red Bull hoge verwachtingen van de RB13. Het chassis moest het verschil gaan maken met de andere teams, maar niets bleek minder waar. De Red Bull kwam op aerodynamisch en motorisch vlak tekort. Een indrukwekkende inhaalrace volgde die gisteren beloond werd met een prachtige zege in Maleisië.

Volgens Red Bull-adviseur Dr. Helmut Marko beschikt Max Verstappen nu over het beste chassis van het veld. De RB13 heeft een metamorfose ondergaan sinds de eerste race en de prestaties verbeteren wekelijks. Marko is opgetogen na de zege van Max Verstappen. " Het meest bevredigende is dat we Hamilton inhaalde en vervolgens bij hem wegreden. Dat is het bewijs dat ons harde werk sinds de start van dit seizoen haar vruchten heeft afgeworpen en we de juiste koers varen qua ontwikkeling," laat hij aan Motorsport.com weten. " Op het gebied van het chassis zijn we nu absoluut de beste. De auto is echt heel goed. Als alles heel blijft dan kunnen Max en Daniel op het podium eindigen en misschien voor de overwinning gaan."

Marko was erg blij dat het geluk eindelijk eens met Max Verstappen was. " We waren snel in Monza en in Spa, maar hadden steeds pech. Suzuka moet ook een goed circuit voor ons zijn. Het belangrijkste is dat er een einde is gekomen aan de pechreeks van Max. Het was een moeilijke tijd voor hem en dit was een jaar van karaktervorming voor Max." Nu het chassis op orde is, is het zaak om volgend seizoen eindelijk over een krachtigere motor te beschikken. Renault belooft wederom veel, maar het blijft afwachten of de Franse motorleverancier het nu wel waar kan maken.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"