© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen: 'Honda gelijkwaardig aan Renault'

17 jul. 2018 07:30 Wanda Bisschop 7 reacties
Al voor dat Max Verstappen zijn handtekening onder een nieuwe verbintenis met Red Bull zette, bezocht hij de fabriek van Honda in Japan. Verstappen ziet de samenwerking met de nieuwe motorfabrikant dan ook positief in en is ervan overtuigd dat Red Bull er niet op achteruit gaat.

Verstappen blij met rol van Red Bull als fabrieksteam

"Honda mag dan op dit moment nog wat problemen hebben maar ze hebben al een hele grote stap gezet wat betreft het vermogen. Op dit moment zijn ze zeker niet langzamer dan Renault," aldus de twintigjarige Red Bull coureur in gesprek met het Oostenrijkse ORF.

Volgens Verstappen wordt er bij Honda al keihard gewerkt aan de nieuwe motor zodat ze aan het begin van het seizoen niet met teveel kinderziektes te maken krijgen.

"Het duurt nog een dik half jaar voordat we met Honda gaan rijden en in die tijd zal Honda er alles aan doen om nog een paar stappen te zetten. Ze kunnen dan ook beter nu tegen wat problemen aanlopen dan dat we die begin volgend jaar ineens gaan krijgen."

Door de samenwerking met Honda verandert Red Bull ineens in een fabrieksteam in plaats van een klantenteam zoals met Renault het geval was. Verstappen ziet alleen maar voordelen aan deze nieuwe ontwikkeling.

"Bij Renault gaan de updates eerst naar het eigen team en kregen wij het pas later. Op zich geen groot probleem maar nu met Honda wordt dat natuurlijk anders."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen