Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen: "Honda maakt nu zelf de motor"

Dat Max Verstappen niet kan wachten om met de Honda-krachtbron te gaan rijden, is inmiddels wel bekend. De Nederlander steekt zijn frustraties met betrekking tot de krachtbron van Renault dan ook niet onder stoelen of banken. Het nieuwe avontuur met Honda lonkt dan ook, vooral omdat Verstappen duidelijk verbetering ziet bij de Japanners.

"Honda ziet er inderdaad erg snel uit, dus ik verheug me enorm op volgend jaar," aldus Verstappen na afloop van de kwalificatie voor de GP van de Verenigde Staten. Zowel Pierre Gasly als Brendon Hartley drongen door tot Q2.

Voor nu licht de focus van Verstappen nog volledig op het huidige seizoen, maar hij kan niet ontkennen dat 2019 van hem snel mag beginnen. "Dit seizoen willen we natuurlijk zo goed mogelijk eindigen, maar het hele team kijkt al enorm uit naar volgend jaar. Als je de data bekijkt, dan ziet het er allemaal erg positief uit." Volgens Verstappen zit de grootste verandering in het feit dat de Japanners nu vrij spel hebben bij het bouwen van de motor. "Voorheen werd Honda verteld hoe de motor gebouwd moest worden, dat doen ze nu gewoon allemaal zelf. Daarnaast zijn er meer mensen bijgekomen, en ook in het management zijn wat wijzigingen doorgevoerd. Natuurlijk blijft het afwachten hoe het volgend jaar echt gaat, maar de voortekenen zien er goed uit, en daar ben ik in ieder geval al erg blij mee."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'