© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen: 'Honda-motor is beter dan iedereen denkt'

23 sep. 2018 18:45 Wanda Bisschop 4 reacties
Dat Max Verstappen geen fan is van de Franse motorfabrikant Renault is inmiddels algemeen bekend. De Red Bull coureur kan dan ook niet wachten tot het moment waarop hij voor het eerst met een Honda-motor in zijn RB zal gaan rijden. Volgens hem een duidelijke stap in de goede richting.

"De jaren met McLaren heeft Honda niet in een positief daglicht gesteld maar ik denk dat ze dit jaar echt enorme stappen hebben gemaakt. Er komt daarnaast nog veel meer aan. Dat is zeker positief voor volgend jaar als wij met die motor gaan rijden," aldus de jonge Red Bull coureur tegenover Motorsport.com.

Honda levert vanaf 2019 zowel de motoren aan Red Bull als aan het opleidingsteam Toro Rosso maar volgens Verstappen is het vooral de hoofdmacht die zich met de ontwikkeling gaat bezighouden.

"Een team als Red Bull kan natuurlijk veel meer input geven dan een Toro Rosso. Natuurlijk is het wel goed dat je twee teams hebt die de motor gebruiken. Zodoende kun je meer dingen testen."

Waar teamgenoot Ricciardo duidelijk zijn bedenkingen heeft bij de overstap naar Honda is Verstappen juist van mening dat de overstap een goede zet is geweest van zijn werkgever.

"Dat denk ik absoluut. Bij Honda is veel meer budget en ze willen ook echt winnen. Die mentaliteit is echt wel aanwezig daar en dat is ook gewoon heel goed om te zien."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen