© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen: 'Hoop op een goede en probleemloze race'

01 jul. 2018 10:37 Jan van der Burgt 0 reacties
Max Verstappen reed in de kwalificatie voor de Grand Prix van Oostenrijk de vijfde tijd. De overwinning is volgens Verstappen buiten bereik, maar dat neemt niet weg dat hij zijn fans een goede race voor wil schotelen.

Max Verstappen gelooft niet overwinningskansen

Het verschil met Valtteri Bottas op poleposition bedroeg in de kwalificatie zeven tienden van een seconde. Een groot gat, zeker op zo'n kort baantje, maar Verstappen weet dat er Oostenrijk op dit moment gewoon niet meer in zit:

"Er zijn hier natuurlijk veel rechte stukken, waarop we gewoon vermogen tekort komen. Dat hebben we geprobeerd te compenseren door met minder vleugel te rijden, maar daardoor leveren we in de bochten weer wat in, daar waar we normaal gesproken zo goed zijn."

"Tel daarbij op dat de balans niet helemaal top was en dan zit je al gauw aan dat verschil van zeven tienden", zo legt Verstappen tegenover Motorsport.com uit.

Max Verstappen heeft niet de illusie dat hij vanmiddag mee kan doen om de overwinning, maar hij wil de vele Nederlandse fans natuurlijk wel iets moois voorschotelen:

"We hebben niet de snelheid om te winnen, maar het zou heel mooi zijn als we uit de problemen kunnen blijven en we gewoon een goede race kunnen rijden."

Dat Red Bull op de Red Bull Ring niet helemaal lekker uit de verf komt, betekent volgens Verstappen overigens niet dat zijn team later in het jaar niet opnieuw kan winnen:

"Ferrari en Mercedes zijn niet buiten bereik. We rijden nu op circuits die ons niet zo heel goed liggen, maar ik verwacht dat we later in het seizoen weer competitiever kunnen zijn."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen