© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen hoopt op geluk op zondag

31 aug. 2017 18:18 Ruud Dimmers 0 reacties
Het dreigt een moeilijk weekend te worden voor Formule 1 coureur Max Verstappen in Italië. De Nederlander weet dat hij een flinke gridstraf krijgt vanwege een motorwissel, maar komt bovendien flink wat vermogen tekort op het snelle circuit van Monza.

Brengt race nummer 13 Verstappen eindelijk geluk?

Een weekend waarin het eens een keer meezit is dan ook meer dan welkom voor Verstappen. Inmiddels is hij al getraind in uitvalbeurten en het omgaan met teleurstellingen.

"Ik probeer positief te blijven en me iedere keer weer op te laden. Je kan zelf niets doen aan deze problemen. Ik wil het maximale uit de auto halen en dan hopen we dat ik zondag eens geluk heb. Zelfs al start je als laatste, dan nog probeer je het beste ervan te maken."

Renault beloofde beterschap en heeft de motor aangepast zodat de problemen uit moeten blijven. Verstappen ontving na afloop van de GP van België excuses van de motorleverancier, maar koopt daar weinig voor.

"Ik verwacht geen excuses, ik wil een motor die heel blijft. Ze hebben eraan gewerkt en we gaan het zien dit weekend."

Door zijn gridstraf lijkt de Nederlander kansloos voor een topklassering. Het systeem van de gridstraffen van Max ook wel op de schop. Eerder vandaag liet Ross Brawn weten dat hij het onterecht vindt dat de coureurs bestraft worden. Een mening die Max deelt.

"Ze moeten het team of de motorleverancier straffen en niet de coureurs. Leg dan maar een geldboete op van een paar miljoen, dat doet pijn en dan voelt de motorleverancier het als ze geen goed werk leveren."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen