Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen hoopt op geluk op zondag

Het dreigt een moeilijk weekend te worden voor Formule 1 coureur Max Verstappen in Italië. De Nederlander weet dat hij een flinke gridstraf krijgt vanwege een motorwissel, maar komt bovendien flink wat vermogen tekort op het snelle circuit van Monza.

Een weekend waarin het eens een keer meezit is dan ook meer dan welkom voor Verstappen. Inmiddels is hij al getraind in uitvalbeurten en het omgaan met teleurstellingen. " Ik probeer positief te blijven en me iedere keer weer op te laden. Je kan zelf niets doen aan deze problemen. Ik wil het maximale uit de auto halen en dan hopen we dat ik zondag eens geluk heb. Zelfs al start je als laatste, dan nog probeer je het beste ervan te maken." Renault beloofde beterschap en heeft de motor aangepast zodat de problemen uit moeten blijven. Verstappen ontving na afloop van de GP van België excuses van de motorleverancier, maar koopt daar weinig voor. " Ik verwacht geen excuses, ik wil een motor die heel blijft. Ze hebben eraan gewerkt en we gaan het zien dit weekend."

Door zijn gridstraf lijkt de Nederlander kansloos voor een topklassering. Het systeem van de gridstraffen van Max ook wel op de schop. Eerder vandaag liet Ross Brawn weten dat hij het onterecht vindt dat de coureurs bestraft worden. Een mening die Max deelt. " Ze moeten het team of de motorleverancier straffen en niet de coureurs. Leg dan maar een geldboete op van een paar miljoen, dat doet pijn en dan voelt de motorleverancier het als ze geen goed werk leveren."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'