© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen hoopt op podium in GP Hongarije

27 jul. 2017 17:38 Ruud Dimmers 0 reacties
Max Verstappen hoopt dat de Hungaroring hem eindelijk het gedroomde succes kan geven. In Engeland sloot de Nederlander een lastige periode af waarin hij werd achtervolgd door pech. Een vierde positie op het circuit van Silverstone was het op een na beste resultaat van dit seizoen. Alleen in China ging het met een derde positie beter.

Verstappen: 'Er gebeurt hier meestal van alles tijdens de race'

De langzame Hungaroring moet goed passen bij de sterke punten van de Red Bull. Motorvermogen speelt er nauwelijks een rol, maar de invloed van het chassis is veel groter. Downforce en mechanisch grip geven de doorslag op het Mickey Mouse circuit. De RB13 wordt uitgerust met diverse nieuwe onderdelen, waarmee het team wederom een stap hoopt te zetten

"Het is altijd even afwachten hoe goed de updates werken, maar ook waar we staan ten opzichte van de andere teams. Ik hoop dat we er goed bij zitten."

"In Engeland ging het niet zo goed, maar de races daarvoor waren veelbelovend. We proberen ons steeds verder te ontwikkelen en als we een goede balans vinden zitten we er goed bij. De races hier zijn vaak onvoorspelbaar en dan maken we een goede kans."

Het is wel zaak voor Red Bull om dan zelf de betrouwbaarheid op orde te hebben. Daniel Ricciardo startte in Engeland pas als negentiende na een probleem met de turbo tijdens de kwalificatie. 

"Voor ons is het zaak om de betrouwbaarheid op orde te hebben. Nu was het probleem eens niet bij mij, maar wel bij Daniel."

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen