Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen hoopt op regen tijdens GP Frankrijk

Max Verstappen kan in de jacht op een tweede opeenvolgende podiumplaats een regenbuitje boven Paul Ricard goed gebruiken. In droge omstandigheden wordt het normaal gesproken lastig voor Red Bull.

"Voor een coureur als ik komt regen sowieso altijd goed uit" , zo vertelt Verstappen in gesprek met de Telegraaf . De Nederlander durft ondanks de voorspellingen echter niet te rekenen op een natte Grand Prix: "We mogen niet te vroeg juichen. Het is niet voor het eerst dit seizoen dat er regen voorspeld was, maar dat die uiteindelijk niet veel. Hier tussen de bergen kan het weer echter snel omslaan."

Red Bull kan een spatje regen goed gebruiken, omdat de RB14 het normaal gesproken aflegt tegen de W09 van Mercedes, waardoor een overwinning in een droge Grand Prix uitgesloten lijkt: "Als het droog blijft, is Mercedes normaal gesproken te snel, maar ook dat weet je nooit zeker. Zo'n nieuw circuit brengt toch altijd verrassingen met zich mee." "De lay-out, met die lange rechte stukken, is echter niet ideaal voor ons. Als dan ook de balans van de auto niet helemaal perfect is, loopt het verschil net als in de kwalificatie al gauw op tot zo'n zeven tienden." Aan de focus van Max Verstappen zal het in ieder geval niet liggen, ook al wordt de Grand Prix vanmiddag verreden op een in zijn ogen saaie baan: "Mijn vader heeft me altijd geleerd om ook op minder leuke banen gemotiveerd te blijven om het maximale eruit te halen. Dat is dus precies wat ik ga doen."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'