Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen: 'Ik ben het hele seizoen al in vorm'

Max Verstappen vindt dat hij het hele seizoen al in een uitstekende vorm steekt. De fouten die hij maakte doen daar niets aan af.

Max Verstappen maakte dit seizoen enkele foutjes, maar dit wil volgens Max Verstappen desgevraagd niet automatisch zeggen dat hij uit vorm was, zoals een voetballer dat weleens is: "Ook in de weekends dat ik crashte, was ik wel gewoon heel snel", zo legt Max Verstappen uit. "Dan ontbrak het daar enkel aan de afwerking. In plaats van dat ik de bal in de hoek krulde, schoot ik hem op de paal."

"Soms loopt het gewoon even niet lekker, net zoals in de voetballerij. Ik denk echter dat ik altijd wel in vorm ben geweest, alleen gebeurde er altijd wel wat." Volgens Max Verstappen zijn de fouten in de Formule 1 een stuk zichtbaarder dan in het voetbal en worden fouten ook harder afgestraft: "Als je een fout maakt in de kwalificatie en als zesde moet starten, dan rijd je niet eenvoudig meer naar het podium. Wat dat betreft krijgen wij minder kansen om onze fouten goed te maken. Een voetballer kan het een paar minuten later met de bal aan de voet opnieuw proberen."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'