Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen: 'Ik ben hier niet om te racen als veldvulling'

Alle ogen zijn dit weekend in Baku gericht op de jonge Nederlander, maar Max Verstappen is duidelijk richting de pers en de concurrentie: 'Ik ben hier niet om als veldvulling mee te rijden'.

In Baku blijft Max Verstappen het onderwerp van de dag. Na drie rommelige races ligt de Nederlander onder een vergrootglas, maar Max wijkt niet van zijn pad. Iets slimmer racen, prima. Maar op de rem voor een ander, nooit. "Ik denk niet dat ik mijn aanpak moet veranderen en voorzichtiger moet zijn. Dat zou de verkeerde instelling zijn", zo laat Verstappen aan de officiële F1-site weten. "Jezelf afremmen om geen actie meer te ondernemen en gewoon rondjes te rijden? Zo steek ik niet in elkaar, ik ben geen veldvulling."

De nuchtere Verstappen zal in de toekomst ook zijn attractieve rijstijl behouden. Het is een rijstijl die hem al grote successen bracht, van de karting tot en met de Formule 1. "Ik wil gewoon mijzelf zijn, leren van mijn fouten en dat betekent niet dat ik van het gas af ga. Dat betekent juist dat je steeds sneller en beter wordt. Dat kan soms nog met iets meer controle, die les heb ik nu geleerd."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"