Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen: 'Ik had beter op mijn woorden moeten letten'

In aanloop naar de Formule 1 race in Mexico maakte Max Verstappen zijn opwachting tijdens de verplichte persconferentie. Ook daarin draaide natuurlijk alles om zijn geweldige inhaalrace in Amerika en over alle ophef die hij veroorzaakte met zijn inhaalactie op Raikkonen.

Verstappen veroorzaakte met zijn reactie na afloop van de race in Amerika nogal wat ophef. Met name zijn woordgebruik over een bepaalde steward werd hem niet door iedereen in dank afgenomen. Tijdens de persconferentie werd hem dan ook gevraagd hoe hij daar zelf een paar dagen later tegen aankijkt. "Ik vind de straf nog steeds onterecht. Toch ben ik ook blij met mijn race in Austin, het was een goede race. Wat mijn actie op Raikkonen betreft, het was niet alleen een aanval, ik moest ook een botsing vermijden omdat Raikkonen wat naar binnen ging om zijn positie te verdedigen. Je moet dan in een fractie beslissen wat je doet. Ik was inderdaad nogal woedend over de straf. Als ik ergens spijt van heb dan is het mijn woordkeuze."

Verstappen legde tijdens de persconferentie nogmaals uit waarom hij heeft bijgetekend bij Red Bull Racing. "Ik voel me gewoon goed bij Red Bull. We hebben ons dit seizoen enorm verbeterd en ik heb dan ook veel vertrouwen in de mensen bij het team." Met het aflopende contract van Ricciardo kreeg Verstappen ook de vraag voorgelegd wie hij in 2019 het liefste naast zich wil hebben. "Het beste is dat Daniel ook gewoon verlengd. Onze relatie is goed en ook binnen het team zijn geen kampen."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'