© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen: 'Ik heb al mijn teamgenoten verslagen'

11 feb. 08:35 Ruud Dimmers 0 reacties
Formule 1 coureur Max Verstappen richt zich alleen zichzelf en kijkt niet naar andere coureurs. Het verslaan van zijn teamgenoten is geen direct doel voor de Red Bull-coureur.

Verstappen niet bezig met andere coureurs

Max Verstappen debuteerde in 2015 in de Formule 1 met Carlos Sainz als teamgenoot. De Nederlander behaalde dat seizoen meer WK-punten dan de Spanjaard. De afgelopen twee seizoenen was Daniel Ricciardo zijn teamgenoot. 

De twee zijn aan elkaar gewaagd, waarbij de Australiër meer punten scoorde dan Verstappen. De Nederlander versloeg zijn teamgenoot wel ruim tijdens de kwalificaties in 2017.

"Tot op heden heb ik al mijn teamgenoten verslagen", laat Verstappen aan Autosport weten.

"Dat was misschien niet altijd terug te zien in de WK-stand, maar over het algemeen ben ik de snellere."

Ricciardo en Verstappen zijn een hecht duo bij Red Bull. De twee pushen elkaar en ontlopen elkaar vaak nauwelijks iets. In 2017 werd duidelijk dat Max zijn groei nog niet ten einde is en Daniel steeds meer moeite heeft om hem partij te geven.

"Ik focus me altijd alleen op mezelf en probeer om mezelf te verbeteren. Ik heb nooit gekeken naar andere coureurs. Je kan wel kijken naar wat zij doen, maar uiteindelijk zijn het verschillende personen. Je moet je daarom alleen op jezelf richten en kijken wat jij kan verbeteren."

"Persoonlijk denk ik dat ik doordat ik meer ervaring heb gekregen, het voor Daniel lastiger is geworden om dicht bij mij in de buurt te komen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen