Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen: 'Ik wil eruitzien als Rico Verhoeven'

Max Verstappen moet met een streng dieet en trainingsschema op gewicht zien te blijven. Dat is wel eens lastig voor de Nederlander, die er het liefst uit zou zien als kickbokser Rico Verhoeven.

Met zijn 73 kilogram is Max Verstappen inderdaad geen zwaargewicht. Maar meer mag Max Verstappen niet wegen. Ook niet als die gewichtstoename wordt veroorzaakt door meer spiermassa. "Jammer" , zo oordeelt Verstappen gekscherend in gesprek met Men's Health . "Ik had er graag net zo uit willen zien als Rico Verhoeven. Maar dan zou ik niet meer in een Formule 1-auto passen."

Verstappen legt in een uitgebreid interview met het magazine uit dat hij veel moet trainen en zich moet houden aan een streng dieet om op gewicht te blijven. " Ik train mijn lichaam veel en vaak met lichtere gewichten en ik blijf bepaalde oefeningen herhalen. Soms train ik liever wat zwaarder, maar dat mag niet, omdat ik dan aan zou komen." Of Max Verstappen wel eens afwijkt van zijn strenge dieet dat voornamelijk bestaat uit kip? Ja hoor: "Zodra ik Nederland ben gaan we gyros eten bij de Griek. En natuurlijk gaat een hamburger of een portie kipnuggets er op zijn tijd ook wel in."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"