Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen: 'Ik word alleen maar sterker'

Max Verstappen maakt inmiddels alweer vier seizoenen deel uit van de Formule 1. Over bijna geen één andere coureur is zoveel gesproken als over Verstappen. De Nederlander heeft er zelf in ieder geval geen problemen mee.

Al vanaf zijn intrede in de Formule 1 doet Verstappen van zich spreken. Zowel in positief opzicht vanwege zijn imponerende inhaalacties maar ook negatief als hij teveel risico's neemt bij het inhalen. Verstappen zelf ligt er in ieder niet wakker van. "In 2016 kreeg ik die kritiek ook. Als nieuwkomer moet je opboksen tegen gevestigde waarden. Die proberen je uit je evenwicht te brengen. Ik denk dat dat ook normaal is. Zij vinden het niet fijn dat een new guy hen even gaat kloppen. Maar ik maak ook fouten, ik weet dat. Ik kan dat ook toegeven. Vandaar dat ik zeg dat ik nog beter kan."

Velen zien in Verstappen een toekomstig wereldkampioen maar voormalig Formule 1 coureur Jackie Stewart noemt hem dit jaar al als een titelkandidaat. Verstappen houdt zich daar na zijn mindere seizoenstart nog niet zo mee bezig. "Ik heb in ieder geval geen goede start gemaakt dit seizoen. Er zijn gelukkig nog achttien races. Dat zijn nog genoeg kansen om goede punten te scoren. Of dat voldoende is om al een titelkandidaat te zijn, weet ik niet. Dat is nu nog te vroeg om te zeggen," aldus Verstappen in gesprek met De Zondag. Verstappen geeft de concurrentie alvast een waarschuwing: "Ik wil ooit wereldkampioen worden. Ik denk dat elke rijder die ambitie heeft. Maar ik weet ook dat ik nog beter kan, op alle vlakken. Ik ben nog jong. Je doet elke race nieuwe ervaringen op. Je maakt situaties mee waaruit je leert en die je een race beter doen inschatten."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'