© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen: "In 2020 met Honda strijden voor wereldtitel"

29 aug. 2018 12:45 Ruud Dimmers 1 reacties
Fans van Max Verstappen mogen volgens de Nederlander niet verwachten dat hij in 2019 al volop meestrijdt voor de wereldtitel.

Dat liet Verstappen weten bij Peptalk. Reden daarvoor is de switch van Renault naar Honda, waarbij de Japanse motorleverancier nog een gat te dichten heeft naar Ferrari en Mercedes.

"Iedereen wil natuurlijk strijden voor de titel. Aan het begin van het jaar komen we waarschijnlijk nog tekort en moeten we nog stappen maken. Tegen het einde van het jaar moeten we er echt goed bij zitten."

Een jaar later, in 2020, wil Verstappen in zijn Red Bull-Honda meestrijden voor de titel. "Het jaar daarna moeten we er echt vol voor kunnen gaan. 2019 wordt een jaar van investeren, waarbij we al wel weten welke stappen we kunnen maken."

Om in aanmerking te komen voor een wereldtitel moet een coureur nagenoeg foutloos een seizoen doorkomen. Verstappen werd gevraagd of hij zichzelf dit jaar iets kan verwijten, gezien de onstuimige openingsfase van het seizoen.

"Ja dat denk ik wel. Monaco was niet zo handig, maar van ieder moment leer je. Na Monaco was het seizoen eigenlijk heel sterk."

De Nederlander is niet geïnteresseerd in alle plaatsen behalve de eerste. Dit jaar kan Verstappen mogelijk nog derde worden in het WK. "Derde? Daar heb je niets aan. Tweede, derde of laatste maakt toch niets uit. Als ik nu derde word of vijfde, dat maakt voor mij echt niets uit."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen