Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen: "In 2020 met Honda strijden voor wereldtitel"

Fans van Max Verstappen mogen volgens de Nederlander niet verwachten dat hij in 2019 al volop meestrijdt voor de wereldtitel.

Dat liet Verstappen weten bij Peptalk. Reden daarvoor is de switch van Renault naar Honda, waarbij de Japanse motorleverancier nog een gat te dichten heeft naar Ferrari en Mercedes.

"Iedereen wil natuurlijk strijden voor de titel. Aan het begin van het jaar komen we waarschijnlijk nog tekort en moeten we nog stappen maken. Tegen het einde van het jaar moeten we er echt goed bij zitten." Een jaar later, in 2020, wil Verstappen in zijn Red Bull-Honda meestrijden voor de titel. "Het jaar daarna moeten we er echt vol voor kunnen gaan. 2019 wordt een jaar van investeren, waarbij we al wel weten welke stappen we kunnen maken."

Om in aanmerking te komen voor een wereldtitel moet een coureur nagenoeg foutloos een seizoen doorkomen. Verstappen werd gevraagd of hij zichzelf dit jaar iets kan verwijten, gezien de onstuimige openingsfase van het seizoen. "Ja dat denk ik wel. Monaco was niet zo handig, maar van ieder moment leer je. Na Monaco was het seizoen eigenlijk heel sterk." De Nederlander is niet geïnteresseerd in alle plaatsen behalve de eerste. Dit jaar kan Verstappen mogelijk nog derde worden in het WK. "Derde? Daar heb je niets aan. Tweede, derde of laatste maakt toch niets uit. Als ik nu derde word of vijfde, dat maakt voor mij echt niets uit."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'