Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen incasseert mogelijk gridstraf in Mexico

Max Verstappen wacht zeer waarschijnlijk nog een gridstraf. Zoals wij gisteren al melden wordt deze waarschijnlijk in Mexico geïncasseerd. De Nederlander bevestigde dit vandaag in Japan.

Gisteren meldden wij al dat er zeer waarschijnlijk nog een gridstraf aankomt voor Max Verstappen en Daniel Ricciardo. Het tweetal wisselde in Italië naar de vijfde motor, maar kan daar het seizoen niet mee uitrijden. Zoals gemeld is de GP van Mexico daarvoor het meest geschikt om de straf te incasseren, omdat de lay-out van het circuit niet goed bij de Renault-motor past. Max Verstappen liet in Japan weten dat het team na afloop van de GP van Japan de definitieve strategie bepaalt "Mogelijk incasseren we een gridstraf in Mexico. Mochten we een gridstraf krijgen dan kan ik dat wel accepteren na een seizoen vol met pech", laat de Red Bull-coureur aan Motorsport.com weten.

Normaal gesproken loopt de gridstraf op tot twintig plaatsen of meer, omdat vaak de verbrandingsmotor, turbo en MGU-H vervangen worden. Aangezien je als coureur dan toch al achteraan moet starten ligt het in de lijn der verwachting dat alle onderdelen van de powerunit vervangen worden. Wie wint de GP van Japan? Kan Max Verstappen weer schitteren? Voorspel en win een leuke cap!

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'