Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

"Max Verstappen is precies wat de Formule 1 nodig heeft"

De naam Armand Broekmans doet bij menig autosportliefhebber ongetwijfeld nog een belletje rinkelen. De voormalig Sauber-monteur volgt de Formule 1 nog actief en met speciale interesse voor Max Verstappen. Broekmans geniet van de 'pure racer' die de jongeling is.

Armand Broekmans (46) is al even niet meer actief in de Formule 1. In 2006 sleutelde hij voor het laatst aan de BMW Sauber-bolides, als freelancer bij het testteam van de Zwitserse brigade. Toch volgt hij de Formule 1 nog met aandacht, in de eerste plaats omdat hij het geweldig vindt wat Max Verstappen laat zien, zo laat hij aan Racingnews365 weten.

"In een wereld waarin de regeltjes anno 2018 in mijn ogen veel te strikt worden nageleefd, heeft de sport een type als Max Verstappen nodig, zoals er vroeger een Jacques Villeneuve was. De Formule 1 is zo'n steriele poppenkast geworden, dat het een verademing om een echte racer als Verstappen aan het werk te zien." "Niets ten nadele van een Lewis Hamilton", vervolgt Broekmans, "want dat is een geweldige coureur, maar hij is vooral ook een wandelende marketingmachine. Max is dat niet, dat is een racer pur sang en daarmee een verademing voor de sport." Broekmans werkte in het verleden veel samen met vader Jos Verstappen, onder andere bij A1 Team Nederland in de A1 Grand Prix en Van Merksteijn Motorsport, het team waarmee de zege werd behaald in de 24 uur van Le Mans in de LMP2-klasse. De allround monteur, tegenwoordig actief voor het BMW-fabrieksteam in het WEC, ziet één belangrijk aspect van Jos terug in zijn zoon. "Dat is zijn snelheid. Max is het product van de snelheid van zijn vader en het verstand van zijn moeder. Max denkt veel meer na. Jos was een ruwe diamant, die men geprobeerd heeft heel snel te polijsten, maar dat is nog echt gelukt. De schoonheid die in Jos Verstappen schuilde, is er nooit helemaal uitgekomen." "Bij Max zie je dat nu wel, waarbij hij profiteert van de lessen van zijn vader. Samen doen ze dat heel goed, zonder dat er echt druk op Max komt. Natuurlijk maakt hij nog wel eens foutjes, maar hij krijgt de ruimte om zich te ontwikkelen en ach, die kleine foutjes die horen er nu eenmaal bij als je de limiet opzoekt."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi